Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İYİ Parti aday adayının ‘Ayıdan post gazeteciden dost olmaz’ sözünü örnek vermesi infial yarattı!

İYİ Parti aday adayının ‘Ayıdan post gazeteciden  dost olmaz’ sözünü örnek vermesi infial yarattı!

İYİ Parti’den 28. dönem milletvekilliği için aday adayı başvurusunda bulunan İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, aday adayı tanıtım toplantısında söyledikleriyle gazetecileri aşağıladı.

İYİ Parti’den Balıkesir Milletvekili aday adayı iken seçim bürosu açtığı ve araç giydirdiği şeklinde kendisine sorulan soruyu yanıtlamayan eski İl Başkanı Özlem Ural, “Ayıdan post gazeteciden dost olmaz” sözünü örnek vermesi toplantıda hazır bulunan tüm gazetecilerin tepkisini çekti. 
İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı’nı yürüten Hasan Fehmi Yörük de Özlem Ural'a yaptığı konuşmada “Ayıdan post gazeteciden dost olmaz” sözünü kullandığı için Ural’a tepki gösterdi. 
Milletvekili aday adayı Özlem Ural’ın gazetecileri aşağılayan açıklamalarda bulunması üzerine, aday adaylığı tanıtım toplantısında yer alan İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük bir açıklama yaptı. 
Yörük, “3 Nisan 2023 Pazartesi günü İYİ Parti İl Başkanlığı'nda milletvekili aday adaylarımızdan Özlem Ural ile basın mensupları arasında geçen tatsız diyalog ve ardından gelen talihsiz açıklamaların şahidi olmaktan dolayı son derece üzgünüm. Eski İl Başkanımız Özlem Ural'ın kendisine sorulan soru karşısında verdiği cevabı, Türkiye'nin yarınlarını inşa etmek, vatandaşlarımızın daha adil, daha güvenli ve refah seviyesi yüksek bir ülke hayaline kavuşturmak üzere yola çıkan Cesurlar Hareketi’nin bir neferi olarak kabul etmek asla mümkün değildir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek için çok zor şartlar altında görev yapan basın mensuplarımızın özgürce görevlerini yapabileceği bir Türkiye sorumluluğu ve çeşitli baskı, zulüm ve tehditler altında 5. kol görevini (demokrasilerin basın gücü) yürüten kıymetli gazetecilerimizin 15 Mayıs sonrası güvencesi olan İYİ Parti kadroları olarak siyasi duruşu ve dünya görüşü ne olursa olsun hepsini çok sevdiğimizi, eleştirileri ile bizlere doğru yolu gösteren değerli basın mensuplarının yapıcı tüm tenkitlerine açık olduğumuzu bildirir, saygılar sunarım.” dedi. Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı