Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İVRİNDİ´YE MİLLET PARKI

İVRİNDİ´YE MİLLET PARKI

Başkan Kafaoğlu, ?Belediyecilikte trend değişti?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından İvrindi´ye yapılması planlanan ve toplamda 55 dönüm araziye oturan Millet Parkı´nın temeli dün düzenlenen görkemli törenle atıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun yanı sıra Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mutlu Aydemir, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal gibi isimler katıldı.
Temel atma töreninde ilk konuşmayı İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar yaparken; İvrindi´ye kazandırılan böylesine Millet Parkı için başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu olmak üzere herkese teşekkür ettir.
TAKSİM MEYDANI´NDAN BÜYÜK
Törene katılan milletvekilleri adına konuşan AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı, İvrindi´ye yapılacak olan Millet Parkı´nın İstanbul´da Taksim Meydanı´na yapılan Gezi Parkı´ndan daha büyük olduğunu ifade ederek özetle şunları söyledi; ?Bugün İvrindi´de Millet Parkı´nın temellerini atmak için bir aradayız. Görüyoruz ki, 55 bin metrekarelik bir alana kurulacak park. İstanbul Taksim Meydanı´nda yapılan Gezi Parkı 42 bin metrekareye oturuyor. Sosyal donatılarla birlikte bu alan 45 bin metrekareye yükseliyor. Ancak güzel İvrindimize yapılacak olan Millet Parkı 55 bin kareye otururken; 37 bin metrekaresi yeşil alandan ibaret. Bu nedenle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu ve kurmaylarını canı gönülden kutluyorum.?
BELEDİYECİLİKTE TREND DEĞİŞTİ
Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise Büyükşehir olarak sadece Merkez´in değil bütün 20 ilçenin Belediyesi olarak görev yaptıklarını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: ?20 ilçe 900 kırsal mahallemizin Belediyesiyiz. Bütün ilçelerimizi bütün yerleşim birimlerimizi kucaklamamız lazım. Oralardaki ihtiyaçları gidermemiz lazım. Cumhurbaşkanımızın seçimler öncesinde söylemiş olduğu; insanların artık gönüllerine dokunmak lazım. İnsanların ihtiyaçlarına birebir cevap vermek lazım. Belediyecilik artık insanların doğumundan ölümüne kadar her ihtiyacıyla ilgilenmek onun hayatını kolaylaştırmak, onun bu dünyada mutluluğu ve huzuru için her türlü imzamızı atmamız gerekiyor. Trend gittikçe bu tarafa gidiyor ve doğru olanı da bu. Tabi asli işlerimiz var mutlaka yapılacak. Ama insanların hayat standartlarını yükseltecek işlere imza atmamız gerekiyor.?
İVRİNDİ´NİN PARK SORUNUNU KÖKÜNDEN ÇÖZÜYORUZ
İvrindi´ye yapılacak olan Millet Parkı´nın konseptini Millet Bahçeleri konseptine yükseltileceğini ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu sözlerini şöyle sürdüdü; ?Bugün temelini atacağımız Millet Bahçesi de bu tarz bir proje. İnsanlarımız artık daha fazla yeşil alan istiyor. Yürüyüş yolları istiyor. Bisiklet yolları istiyor. Fitness alanları istiyor. Piknik alanları istiyor. Çay kahve içeceği kafeteryalar istiyor. İnsanlarımız artık donanımlı yerler istiyor. İşte Millet Bahçeleri insanların bu asli ihtiyaçlarından bir tanesi. Bu nedenle bu proje çok önemli bir proje idi. Biz de Balıkesir olarak nerelere Millet Bahçeleri yapabiliriz diye arkadaşlarımız ciddi bir çalışmanın içine girdiler. İvrindi Millet Parkı daha önceden planlanmış bir projeydi. Bunun konseptini daha da geliştirerek Millet Bahçesi konseptine yükselteceğiz. İçine kütüphane ve kafeteryası sonradan eklenecek. İvrindi´nin park ihtiyacını kökünden çözmüş olacağız.?
KİŞİ BAŞINA 8 METREKARE YEŞİL ALAN
Temeli atılan İvrindi Millet Parkı´ndaki yeşil alan miktarını İvrindi nüfusuyla orantılayan Başkan Zekai Kafaoğlu, sözlerini şöyle noktaladı; ?İvrindi´nin tüm kırsal mahalleleri ile birlikte nüfusu 39 bin kişi. Yani bütün İvrindi´yi toplasanız burada kişi başına 1 metrekareden daha fazla yeşil alan düşüyor. İvrindi´nin merkezini düşünecek olursak yaklaşık nüfusu 7 bin. Burada sadece İvrindi Merkezi´nde yaşayan insanlara kişi başına 8 metrekareden daha fazla yeşil alan düşüyor. İşte AK Parti Belediyeciliği´ndeki fark burada. Yeşil alanları arttırma gayreti içerisindeyiz. Bundan sonra da artırmaya devam edeceğiz. Millet Parkı´nın içerisinde 3 adet Çocuk Oyun Grupları, Survivor Parkı, Oturma ve Dinlenme Alanları, Fitness Aletleri, 24 adet Piknik Alanları, 4 adet Kamelya, WC-Mescit, Yürüyüş Yolu (650 m), Bisiklet Parkuru (650 m), 34.000 m² Yeşil Alan, Otopark, Aydınlatma İmalatları yer alıyor. İnşallah tamamlandığında İvrindili hemşerilerimizin nefes alabileceği güzel bir mekana sahip olacağız. İvrindimize, İvrindililerimize hayırlı uğurlu olsun.?
BÜYÜKŞEHİR GÜZEL İŞLER YAPIYOR
Temel atma töreninde son olarak konuşan Vali Ersin Yazıcı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve kurmaylarına teşekkür ederek özetle şunları söyledi; ?Öncelikle okullar bölgesine Büyükşehir Belediyemizin böyle güzel bir parkı hediye etmiş olması bizim açımızdan, eğitim sürecinde bulunan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz açısından çok güzel. Çok çok teşekkür ediyoruz. Adeta bir çiçek bahçesinde sevgili gençlerimizi eğitimlerini alacaklar. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bütün dünyada artık şehirlerin yarıştığını biliyor. Devletlerarası yarışın yanında artık dünyadaki konsept son 10-15 yıldır şehirler birbiriyle yarışıyor. Bu yarışta şehirlerin kişi başına düşen yeşil alanı da en önemli kriterlerden bir tanesi. Engelliye sunduğu hizmetler. Şehirde tüketilen enerji miktarı ama önemli kriterlerden bir tanesi kişi başına düşen yeşil alan. Tabi İvrindi bunu hak ediyor. Diğer ilçelerimizde hak ediyor. Büyükşehir Belediyemiz Balıkesir´i dünyada sayılı iller arasında bu yarışta önde olan grup içerisine almak adına güzel şeyler yapıyor. Biz de elimizden geleni desteği yapıyoruz.?
29 EKİM´E BİTİRİLECEK
Konuşmaların ardından il protokolünün topluca gerçekleştirdiği temel atma töreni öncesinde Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yüklenici firma sahibi ile pazarlık yaparak parkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´na yetiştirilmesinin sözünü aldılar.
Pazarlığın ardından Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve Vali Ersin Yazıcı birlikte bastıkları buton ile inşaata ilk harcı bıraktılar.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: İVRİNDİ MİLLET PARKI
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli