Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İtilaflı arazilerin sorunu çözülecek

İtilaflı arazilerin sorunu çözülecek

Erdek Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen bir toplantıyla kamu kurumları arasında itilaf konusu olan araziler masaya yatırıldı.

Erdek Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen bir toplantıyla kamu kurumları arasında itilaf konusu olan araziler masaya yatırıldı.
Toplantıya Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Mayın Filo Komutanı Tümamiral Atilla Tezek, Erdek Deniz Üskomutanı Kıdemli Albay Bülent Keçeci ile Savunma Bakanlığı temsilcileri katıldı. Yaklaşık 4 saat süren toplantı basına kapalıydı.
Toplantı sonunda kısa bir açıklama yapan Kaymakam Kaygısız, toplantının düzenlenmesindeki amacın, kamu kurumları arasında itilaflı olan arazilerin durumlarıyla ilgili olduğunu kaydetti.
Bölgede, itilaflı olan arazilerin hangilerinin Savunma Bakanlığı`na, hangilerinin yerel yönetime devir edileceği konusunda karşılıklı görüş alışverişinin gerçekleştiği toplantı sonunda, konuyla ilgili hazırlanan taslakların incelenmek üzere taraflara dağıtıldığı, dağıtılan taslağın, kendi kurumlarında kapsamlı olarak incelendikten sonra bir sonkaki toplantıda karşılıklı mutabakata varılacağı öğrenildi.
Erdek ilçe sınırları arasında ciddi anlamda parsel sıkıntısı yaşandığının altını çizen Kaymakam Kaygısız, "Bundan dolayı yeni okul, hastane ve resmi kurum hizmet binaları için yer bulmakta ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. İtilaflı araziler konusunda Savunma Bakanlığı ve yerel yönetimin uzlaşmaya varmasıyla birlikte bu konuda yaşanan sıkıntıların kısmen sona ereceğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli