Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İthalat yasaklandı, kötü kokuya son

İthalat yasaklandı, kötü kokuya son

Tarım Bakanlığı yurt dışından canlı et girişini yasakladı. Yasakla birlikte ithalat sırasında Bandırma Limanında yaşanan kötü koku sorunu da ortadan kalkıyor.

Tarım Bakanlığı yurt dışından canlı et girişini yasakladı. Yasakla birlikte ithalat sırasında Bandırma Limanında yaşanan kötü koku sorunu da ortadan kalkıyor.
Bandırma-Erdek Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Recep Kaymak, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 28 Aralık 2012 Cuma günü aldığı karar doğrultusunda neticesinde Türkiye`ye ithal besilik hayvan ve ithal et girişinin yasaklandığını söyledi.
Kaymak" Bakanlıktan gelen genelge sonucunda ithal hayvan ve ithal et girişi ülkemize yasaklandı. Yerli hayvan kesimi konusunda piyasada birtakım sıkıntılar yaşanıyordu. Ülkeye ithal hayvan girdiği için yerli hayvanlarımızın değerleri düşmüştü. Bakanlığımızın bu konu üzerinde durarak bugün itibarıyla aldığı karar uyarınca, ülkemize ithal besilik hayvan ve ithal et girmeyecek. Bu önemli günde güzel bir haber oldu bizim için" dedi.
İthal et ve hayvanın ülkeye girmemesi konusunda alınan karar sonucunda et kesim fiyatlarında artış yaşanabileceğini ifade eden Kaymak "Şu ana kadar hayvan kesim fiyatı 14-15 liralarda geziyordu. Bu da düşük bir rakam. Bu uygulama ile hayvanlarımız değerlenecek ve et kesim fiyatı 16 liralara çıkabilecektir. Buda hayvan üreticimizin yüzünü güldürecektir. Bakanlığımıza bu karar nedeniyle teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
Dişi hayvan kesimleri ile alakalı da bir çalışma yapılacağını açıklayan Kaymak "Dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanları son yıllarda kasaplara gidiyor. Nedeni de yem fiyatlarının 50 liralara, balya saman fiyatlarının 15 liralara dayanması. Biz dişi hayvanlarımızın kesilmesini istemiyoruz. Önümüzdeki hafta Bakanlığımızda yapılacak toplantıda bu konu ele alınacak. Bakanlığımız bu konuya el atacak. İnşallah bu dişi hayvan kesimlerinin de önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false