Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İtfaiye yeni hizmet yerinde

İtfaiye yeni hizmet yerinde

Erdek itfaiye personelinden halkımıza mesaj var: Erdek rahat uyu, 24 saat görevimizin başındayız

Erdek itfaiye personelinden halkımıza mesaj var: "Erdek rahat uyu, 24 saat görevimizin başındayız"
Erdek Belediyesi İtfaiye Amirliği, yeni yerine taşındı. İlçemiz İtfaiye Amirliği, artık tadilatı tamamlanan yeni binasında hizmet veriyor. Erdek Belediyesi`ne bağlı itfaiye ekibi yeni hizmet binasına çabuk alıştı.
Yaklaşık 9 yıldır, Erdek sanayi bölgesinde belediyeye ait eski soğuk hava deposu tesislerinde hizmet veren İtfaiye Amirliği, ilçeye yakın yere taşındı.
İlçe dışında bulunan soğuk hava tesislerinin konumundan dolayı yangınlara zamanında müdahale etmekte güçlük çeken Erdek itfaiyesi, şehre yakın yere taşınmasından sonra olası yangınlara artık daha kısa sürede ulaşabilecek.
Erdek Migros Kavşağı olarak bilinen alana yakın yere yapılan itfaiye hizmet binasında, itfaiye araçları ile itfaiyeye su naklinde kullanılan vidanjörler park halinde hazır bekliyor.
Olası bir yangına, itfaiye araçlarının müdahaleyi kısa sürede yapabilmesi için Erdek-Bandırma çıkışı Migros Kavşağı`na yakın bir noktaya yapılan itfaiye hizmet binasının günümüz koşullarında ilçeye yakışır modern bir bina olarak değerlendiren Erdek itfaiyesi personeli, günün 24 saati nöbette olduklarını hatırlatıp, hizmet binası bünyesindeki personel nöbet bürosunun küçük olmasından dolayı yanına ek ilave ofis yapımının düşünülmesinin doğru bir yaklaşım olduğunu belirtti.
İtfaiye gibi hassas kurumların telefonlarının boş ve asılsız ihbarlar nedeniyle devamlı meşgul edildiğinin yanlışlığına dikkat çeken itfaiyeciler, Alo Yangın hattına asılsız ihbarlar yapılmamasını asılsız ihbarlar yüzünden gerçek ihbarda bulunanlar mağdur olabilir uyarısında bulunup, itfaiye denince akla sadece yangınların değil, arama, kurtarma ve trafik kazalarına müdahale etmenin de gelmesini isteyip, dileğimiz o ki, ilçemiz inşallah yangınsız, kazasız ve belasız günler geçirir denildi.
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli