Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İtfaiye Haftası törenlerle kutlandı

İtfaiye Haftası törenlerle kutlandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Balıkesir İtfaiye Teşkilatının 88. kuruluş yıldönümü ile İtfaiye Haftasını etkinliklerle kutladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Balıkesir İtfaiye Teşkilatının 88. kuruluş yıldönümü ile İtfaiye Haftasını etkinliklerle kutladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yanı sıra 20 ilçe grup amirliğinin ve personelinde katıldığı kutlama etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Çelenk sunma merasiminin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait araçlar şehir merkezinde konvoy düzenledi.
İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen ve 20 ilçenin grup amirleri İtfaiye Haftası kapsamında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan ve Genel Sekreter Ali Osman Sali’yi ziyaret etti. İtfaiye teşkilatının çalışmaları hakkında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan’a bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen, “Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. 6 ay öncesine kadar ayrı birimler olarak çalışırken, Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte altı aydır büyük bir takım olduk. Balıkesir’de çalışmalarımızı üç bölge üzerinden gerçekleştiriyoruz. Balıkesir merkez, Marmara Bölgesi ve Körfez Bölgesi olarak çalışmalarımızı koordineli bir şekilde yapıyoruz. Araç konusunda birtakım eksiklerimiz var. Bir sene içinde tüm ekipmanlarımızı tamamlayacağız. Ekipmanlarımız pahalı ama ihtiyaç halinde ekipmanlarımızın hazır olması gerekiyor” dedi.
Okran: “İtfaiyecilik çok önemli bir meslek dalıdır”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen ve personelin İtfaiye Haftası’nı kutlayarak sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan, itfaiyecilik mesleğinin büyük özveri ve fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu söyledi.
Orkan, sözlerine şöyle devam etti: “Tamamen canla ilgili bir meslek grubunu icra ediyorsunuz. İnsan canı ve malını kurtarıyorsunuz, çevreye özen gösteriyorsunuz. Bu kıstaslara baktığınızda önemli bir meslek koluyla iştigal ediyorsunuz. Belediyenin diğer birimlerinden farklı olarak 24 saat üzerinde mesai yapıyorsunuz.”
İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında Genel Sekreter Ali Osman Sali’yi ziyaret eden Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen, itfaiye teşkilatının çalışmaları hakkında Sali’ye bilgi verdi. İtfaiyecilerin görevleri esnasında hayatlarını riske ettiklerini belirten Genel Sekreter Ali Osman Sali, olay öncesi müdahale konusunda da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın başarılı olduğunu söyledi.
Şehit itfaiyeciler için lokma hayrı yapıldı
Balıkesir İtfaiyesinin 88. Kuruluş yıldönümü ve İtfaiye Haftası nedeniyle Bem-Bir Sen Balıkesir Şubesi yönetimi görev esnasında şehit olan itfaiyeciler için lokma hayrı düzenledi.
300 yıllık bir geçmişe sahip, devlet geleneğinin en köklü kurumlarından olan İtfaiye teşkilatının haftasını kutlayan Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Cenk Davulcu, 7 gün 24 saat sürekli görev yapan, yangında, doğal afette, kazalarda ve halkın ihtiyacı olduğu her anda kendi canını hiç düşünmeden görevini yerine getiren itfaiye teşkilatı mensuplarının haftasını kutladığını, görevleri esnasında şehit olan itfaiye mensuplarına Allah’tan rahmet diledi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli