Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İşyeri sahibi tarafından darp edilen bayan mühendis hastanelik oldu

İşyeri sahibi tarafından darp edilen bayan mühendis hastanelik oldu

Marmara Adası´´n da faaliyet gösteren bir maden şirketinde çalışan Maden Mühendisi Canan Tosun´un, işveren F. U. tarafından darp edildiği öne sürüldü. Kolu kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan Maden mühendisi Tosun, hastaneye giderek d

Marmara Adası´´n da faaliyet gösteren bir maden şirketinde çalışan Maden Mühendisi Canan Tosun´un, işveren F. U. tarafından darp edildiği öne sürüldü. Kolu kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan Maden mühendisi Tosun, hastaneye giderek darp raporu aldı.
İşyeri sahibi F.T. isimli şahsın şiddetine uğradığını açıklayan Maden Mühendisi Tosun, yaşadıklarını paylaştığı bir videoda şu sözlerle anlattı: ?Şu an kolum alçıda. Marmara Adası T??. Mermer´de çalışıyorum. İşveren F.U. ile önceki gün tartıştık. 

Sonraki gün beni fabrikada yalnız yakaladı ve bütün kapıları kilitledi. İlk önce yumrukla saldırdı. Sonra yere yatırarak tecavüz etmekle tehdit etti. Ben oradan kaçtım ve onun dayısı camları kırıp içeri girdi, beni kurtardı. Beni öldürmek için üzerime arabayı sürdü ve bıçakla kovaladı. Fabrikanın içerisine girdim. İşçiler beni onun elinden alamadı. Şu an savcılık onu serbest bırakmış. Ben burada rapor almaya çalışıyorum.?
Hastanede tedavisi devam ettiği saatlerde, kendisine saldırıda bulunan F.U. isimli şahsın serbest bırakıldığını öğrendiğinde üzüldüğünü belirten Tosun, suç duyurusunda bulundu.
Maden Mühendisleri Odası olayın takipçisi
Yaşanan olayı sosyal medya hesabından duyuran Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği´ne (TMMOB) bağlı Maden Mühendisleri Odası, F.U. isimli işverenen tutuklanması çağrısında bulundu.
Yapılan açıklamada ?İktidarın kadına yönelik şiddetin önünü açan hukuk anlayışını reddediyoruz. Marmara Adası´nda bir mermer ocağında çalışan İstanbul Şube kadın üyemiz Maden Mühendisi Canan Tosun, patronu tarafından darp edilerek şiddete maruz kalmıştır. Canan Tosun darp raporu alarak savcılık ifadesini vermiş, ancak şiddeti uygulayan F.U. tutuklanmak yerine serbest bırakılmıştır. Ülkemizde son yıllarda giderek artan ve ağırlıklı olarak kadını hedef alan şiddet ne yazık ki işyerlerine de sıçramış, işyerinde yaşanan şiddet için de ?cezasızlık? uygulaması söz konusu olabilmiştir. TMMOB Maden Mühendisleri Odası olarak, üyemiz Canan Tosun´un yanında olduğumuzun, kendisine uygulanan şiddette sorumluluğu bulunan kişilerin gereken cezayı almaları için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz. Toplumsal alanda artan şiddetin bir yansıması olarak değerlendirdiğimiz işyerinde yaşanan patron şiddetini kınıyor, şiddet uygulayanlara yönelik cezasızlık uygulamasının son bulmasını talep ediyoruz.? ifadelerine yer verildi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı