Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İsviçre-Balıkesir turizm köprüsü kuruluyor

İsviçre-Balıkesir turizm köprüsü kuruluyor

İsviçrede faaliyet gösteren Türk-İsviçre Seyahat Acentaları yöneticileri Balıkesire geldiler. İsviçredeki Türk-İsviçre Seyahat Acentaları Birliğinin yönetici ve üyeleri Balıkesiri tanımak ve tanıtmak amacıyla kentte bulunan birlik üyeleri il pro

İsviçre`de faaliyet gösteren Türk-İsviçre Seyahat Acentaları yöneticileri Balıkesir`e geldiler.
İsviçre`deki Türk-İsviçre Seyahat Acentaları Birliği`nin yönetici ve üyeleri Balıkesir`i tanımak ve tanıtmak amacıyla kentte bulunan birlik üyeleri il protokolü tarafından ağırlandı.
İsviçre`deki Türk-İsviçre Seyahat Acentaları Birliği (TİSAB) yönetici ve üyeleri Balıkesir`de protokol mensupları ile bir araya geldi. 
İsviçre`den gelen Türk turizmcilere City Meats``de özel bir yemek daveti verildi. Menüsünde yöresel tatları barındıran Balıkesir`e has tirit, keşkek ve Balıkesir Kaymaklısı tam not aldı. Yemeğe Vali Yardımcısı Nusret Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, GMKA Genel Sekteri Mustafa Gündoğan, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Soykan, TİSAB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samsunlu ile diğer misafirler katıldı. 
İsviçre-Balıkesir arasında turizm köprüsü kuruluyor
Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İsviçre`deki Türk turizmcileri misafir etmekten son derece mutluluk duyduklarını, bu ziyaretlerin Balıkesir`e en olumlu ve kazançlı şekilde yansımasını beklediklerini ifade etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, yurt dışındaki Türk turizmcileri, seyahat acentalarının sahiplerini Balıkesir`de görmekten, misafir etmekten mutlu olduğunu belirterek Balıkesir Valiliğine, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teşekkür etti.
Uğur, Türkiye-İsviçre Seyahat Acentaları Birliği`nin Balıkesir`i İsviçre`de ve dünyaya tanıtacaklarını söyledi.
Balıkesir, ülkemizin parlayan yıldızıdır
`Balıkesir Türkiye`nin parlayan yıldızıdır` diyen Edip Uğur, şunları kaydetti: ``Ulaşım sorunu bittiğinde Balıkesir daha kolay ulaşılabilir olacak. Körfezdeki havaalanımız 24 saat hizmet veriyor. 24 bin metrekare yolcu terminali olacak. Balıkesir 5 yıl içinde Edirne-Çanakkale otoyolu köprüsü ile gelecek trafik buradan ulaşım sağlayacak. Balıkesir`den günde ortalama olarak 18 bin araç geçiyor. Bu otoyol tamamlandığında yurt dışından gelen 50-60 bin araç Balıkesir`den geçecek, müteşebbisler burada yatırım yapabilirler, Allah vergisi bir doğası var. TİSAB bize eksiklerimizi söylüyor, bunları yerine getireceğiz. Bizim bu bölgedeki turizm yatırımlarına büyük teşvikler veriliyor. Öncelikle Türkiye`deki yerli yatırımcılar elini çabuk tutsun, yoksa yabancı yatırımcılar gelir yatırım yaparlar.``
İstanbul`daki Atatürk Havalimanı kapatılacak
Uğur, İstanbul Atatürk Havaalanının en kısa sürede kapatılacağını bildirdi. Uğur, ``Atatürk Havaalanı tamamen kapatılıyor. Sabiha Gökçen`e taşınacak. Burası sadece özel uçakların inip kalkacağı pist olacak. Sayın Başbakan havaalanını olduğu gibi yeşil alan yapılacağını açıklamış olup bu bölge İstanbul`un en büyük yeşil alanı olacak`` dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı