Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

İstismarcıya iyi hal indirimi!

İstismarcıya iyi hal indirimi!

Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi’nde ders verirken tanıştığı öğrencileriyle bekar evinde dertleştiği ortaya çıkan Koordinatör Sevan S. ‘çocuğa basit cinsel istismar’ suçlamasıyla yargılandığı davada iyi hal indirimiyle 6 yıl

Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi’nde ders verirken tanıştığı öğrencileriyle bekar evinde dertleştiği ortaya çıkan Koordinatör Sevan S. ‘çocuğa basit cinsel istismar’ suçlamasıyla yargılandığı davada iyi hal indirimiyle 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 
Bandırma’da iki kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi eski koordinatörü Sevan S. Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti “Çocuğa Basit Cinsel İstismar” suçundan 8 yıl hapis cezası verdi. Ceza iyi hal indirimi uygulanarak 6 yıl 8 aya düşürüldü. Karar duruşmasına sanık Sevan S. 9 Kasım 2021 tarihinden beri tutuklu bulunduğu Bandırma Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada mağdur kız çocuğu ve annesi hazır bulundu. Davaya Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü avukatları da müdahil oldu. 
Karar duruşmasında SEGBİS aracılığıyla dinlenen tanık, mağdur çocuğun, Sevan S.’nin yanından çıktıktan sonra kendisini aradığını ve ağlayarak yaşadıklarını anlattığını söyledi. Sanık avukatı, müvekkilinin mağduru öptüğü için pişman olduğunu, eyleminin çocuğun cinsel istismarı olarak değil sarkıntılık olarak değerlendirilmesini isteyerek beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti tarafından son sözü sorulan sanık Sevan S. “A.’yı alkollüyken öptüğüm için pişmanım. Ancak A.’nın verdiği ifadeler çelişkilidir. Mahkeme heyetinden beraatımı talep ediyorum.” dedi. Mahkeme heyeti sanığa “Çocuğa Basit Cinsel İstismar” suçundan 8 yıl hapis cezası verdi. Sanığın cezası iyi hal indirimi uygulanarak 6 yıl 8 aya düşürüldü. 
Kadın Dayanışma Derneği istismar sanığına uygulanan iyi hal indirimine tepki gösterdi. Dernek sosyal medya hesabından yapılan açıklama da “Sevan S. davası sonuçlandı. 8 yıl hapis cezası alan sanığın iyi hal indirimi almasına ne dersiniz? Ceza 6 yıl 8 aya indirildi. Bu nasıl adalet, neyin iyi hali? Bu suçu işleme kapasitesinde olan birinin iyi hali olabilir mi? #sevansevercezasına itiraz ediyoruz” sözlerine yer verildi.                       Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: İstismarcıya indirimi!
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı