Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İstismara karşı kol kola

İstismara karşı kol kola

Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan basın açıklamasıyla çocuk istismarına tepki gösteren kadın muhtarlar "Çocuklarımıza sahip çıkalım´" çağrısında bulundu

Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan basın açıklamasıyla çocuk istismarına tepki gösteren kadın muhtarlar "Çocuklarımıza sahip çıkalım´" çağrısında bulundu.

Bu kapsamda bugün Cumhuriyet Meydanı´nda çocuk istismarına tepki göstermek üzere bir araya gelen topluluk basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını gerçekleştiren Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan, kaybolduktan bir süre sonra cansız bedeni bulunan çocukların bu ülkenin alnında kara bir leke olduğunu söyledi.  Bu ülkenin temizlenmesi çocuklarımızın güvenlik kaygısı hissetmeden, canları yanmadan hayatlarına devam edebilmeleri tüm yetişkinlerin boynunun borcu olduğunu ifade eden Baycan "Her yetişkin bu borcu ödemek ile çocuklara güvenlikli bir yaşam sunmakla mükelleftir. Çocukların kaybolması kaçırılması tacize tecavüze uğraması canice yaşamdan koparılması her boyutuyla irdelenmesi, araştırılması, sebep olan insanlardan göz yumanlara, zarar gören çocuklardan ailelerine çok geniş bir araştırmayı, zorunlu kılmaktadır." dedi. Önceki yasama Yılında TBMM´ne sunulan ?Çocuklara Yönelik Cinsel İstismarın araştırılması ve önlenmesi´ önergesinin ret edildiğini hatırlatan muhtar Semra Baycan şunları söyledi.

"Bu arada, ekranlarda meclis kürsüsünde sarf edilen cümlelerin önemine de dikkatlerinizi çekmek, çocuklar ve kadınlar ile ilgili açıklamaların titizlikle seçilmesi gerektiğini ifade etmek isteriz.

´6 yaşındaki çocuk evlenebilir´ cümlesinin ifade özgürlüğü sayılmasının, ´annen de olsa dizkapağının üstü tahrik eder´, ´genç kayınvalide şehvet uyandırır´ gibi içinde çocuk ve anne kelimeleri ile yanyana olmaması gereken çirkinlikte cümlelerin ekranlarda pervasızca sarf edilmesi, bu ve benzer durumların normalleştirilmeye çalışılması bugünkü yaşadıklarımızın kapısını aralamıştır.

Denetleme sistemi devreye girmeli, tv´lerde pedagog, psikolog ya da çocuk gelişimi uzmanı olmayan kişilerin görüş beyan etmesinin önüne geçilmelidir.

Bir diğer önemli husus da, bu meseleye cezai müeyyidelerin artırılması açısından bakılması. Biz bunun doğru bir yöntem olmadığını düşünüyor, çocukların, kadınların tacize tecavüze istismara uğramadan güvenlikli bir yaşam sürmeleri için önleyici tedbirler üzerinde durulması gerektiğini savunuyoruz.

Yaşananlar bütünün bir parçasıdır, bütünü görmeden parçayı iyileştirmek olası değildir, bizler bu ülkenin mülki amirleri olarak kapsamlı bir çalışmadan yanayız, ailesi ile ailesiz ya da devlet korumasında olan hiçbir çocuğumuzun canının yanmasını, hayattan koparılmasını istemiyoruz.

Hepimizi tarifsiz acılara travmalara boğan çocuklarımıza yönelen vahşete karşı, bir mücadele alanı oluşturamazsak, bu durum insanlığımızı çürüten bir kabul edişe dönüşecektir.

Bu noktada; tüm değerler açısından, örtenlerin, anlaşılmaz kılanların, hafifsetenlerin, mazur görenlerin, ses çıkarmayanların ve önlem almayanların vahşetin dışında olmadığı gerçeğini görüyor, önlem almaya, yaşatmak için politikalar geliştirmeye, çocuklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz..Türkiyenin bir çok ilinde ilçesinde eş zamanlı olarak açıklanan basın bildirgesi ile birlikte biz muhtarlar olarak halkın gözünde devletin ilk kapısı devlet içinde halkın temsilcileriyiz toplumsal bir yarahaline gelen çocuk cinayetlerinde ve çocuk tecavüzlerinde halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz."

Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen basın açıklamasında Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar hazır bulunurken, katılımın az olduğu gözlendi.

Haber:Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: İstismara karşı kola
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false