Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İstiklal Marşının kabulü kutlandı

İstiklal Marşının kabulü kutlandı

İlçemizde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma töreni Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlendi.

İlçemizde "12 Mart İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma" töreni Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlendi. 
Erdek Ticaret Meslek Lisesi tarafından organize edilen ve Öğretmenevi Konferans Salonunda dün tertiplenen programa, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cankurt,  Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu, İlçe Mili Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Erdek Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Ali Yongalı tarafından yapıldı.
İstiklal Marşının yazılışını anlatan Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Yongalı "Marş için bir yarışma düzenlendi. 723 eser yarışmaya katıldı. Ancak hiç birisi Mili Marş olabilecek kapasiteye sahip değildi ve hiç biri beğenilmedi.          
İstiklal Marşının yazılışını anlatan Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Yongalı "Marş için bir yarışma düzenlendi. 723 eser yarışmaya katıldı. Ancak hiç birisi Mili Marş olabilecek kapasiteye sahip değildi ve hiç biri beğenilmedi. Daha sonra üstat M.Akif Ersoy`a gidildi. Kendisine yarışmaya niçin katılmadığı soruldu. Üstat da böyle bir şeyin yarışma ile hele hele para ödülü ile yapılmasına karşı olduğunu bunun için yarışmaya katılmadığını gelenlere iletti. Daha sonra para ödülünün bağış edilmesi karşılığında bir marş yazmayı kabul etti. İşte bu noktadan sonra bu marş bizim milli marşımız olarak 12 Mart günü hükümet tarafından kabul edilmiştir" açıklamasında bulundu.
Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Ali Yongalı sözlerine, M. Akif Ersoy`un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözleriyle son verdi.
Ali Yongalı`nın konuşmasının ardından Erdek Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy`un hayatı slayt eşliğinde salonda bulunan davetlilere anlatıldı.
Erdek Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Hande Işık`ın okuduğu, M. Akif Ersoy`un "Bülbül" şiiri salonda bulunanlara duygulu anlar yaşatırken konuklardan büyük alkış aldı.
Şiirlerin okunmasının ardından öğrencilerin hazırladığı oratoryo, salondakilere sergilendi.
"12 Mart İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma" konulu hafta içerisinde yapılan kompozisyon, resim ve fotoğraf alanlarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin ilçe protokolü tarafından verilmesi ile anma töreni son buldu.
Erdek Garnizon Komutanı Dnz. Kur. Kd. Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, programın sonunda okul öğrencilerini ve müdürünü tebrik etti.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli