Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İstihdam garantili kurslar işsizlere çare oluyor

İstihdam garantili kurslar işsizlere çare oluyor

Balıkesir İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2022 yılı 4. olağan toplantısı Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında yapıldı.

Balıkesir İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2022 yılı 4. olağan toplantısı Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında yapıldı. 
Toplantıda; Balıkesir genelinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesiyle mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.  
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celaleddin Yanık ve diğer kurul üyeleri katıldı.  
 Vali Hasan Şıldak toplantının açılışında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2022 yılının 9 aylık döneminde aldığı kararların İl genelinde istihdama ve mesleki eğitime önemli katkılar sunulduğunu belirterek, mesleki eğitime yönelik açılacak kurs ve programlarla Balıkesir'de istihdamı güçlendiren çalışmaların devam edeceğini dile getirdi. 
Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı toplantıda yaptığı sunumda, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun kararları doğrultusunda oluşturulan eğitim planı çerçevesinde istihdam garantili kurslardan 2022 yılında 175 kişinin yararlandığını açıkladı. 
İşbaşı eğitim programlarından 588 kişinin faydalandığını ifade eden Balcı, söz konusu dönem içinde Toplum Yararına Programlardan 1408 kişinin yararlandığını söyledi. Toplantıda GMKA tarafından genç istihdamı üzerine yapılan çalışmalar, istihdam garantili eğitimler hakkında bilgi verilirken, toplantının devamında Balıkesir'de istihdamın arttırılmasına yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı