Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İşte Canlı balık cenneti: Erdek…

İşte Canlı balık cenneti: Erdek…

Erdek İlçesinin ünü ilçe dışına taşmış çay bahçeleri önündeki deniz sahilinde, yüzer balıkçı lokantalarındaki canlı balıklar, yağ çekmemesi için özel bir yöntemle kızartılıyor.

Erdek İlçesinin ünü ilçe dışına taşmış çay bahçeleri önündeki deniz sahilinde, yüzer balıkçı lokantalarındaki canlı balıklar, yağ çekmemesi için özel bir yöntemle kızartılıyor. Fiyatların çok ucuz, servis elemanlarının güler yüzlü salata ve mezeleri ise bir o kadar leziz.
Kraliçe Kleite genç kocası Kral Kyzikos`un cennet olarak tarif ettiği Güney Marmaranın şirin ilçesi Erdek, içinde Meryem Ana Kilisesi`nin bulunduğu tarihi Zeytinliadası, Tavşan Adası, Seyitgazi ve Muğle kaleleri, Yukarıyapıcı Köyü`ndeki Kirazlı Manastırı, Apostol Mesire yeri, Apostoldaki ünü yurt dışına kadar yayılmış dilek ağacı, Ayindirya Bölgesi`nde tarihi hastane binası, Çanakkale Savaşında yaralıların tedavi görmek üzere getiridiği tarihi hastane binası (Atatürk İlkokulu) ve yemyeşil doğası ile Erdek, gerçekten de turistler için cennet gibi bir yer. 
Ama Erdek`e tutkun olanların, burada tutkun oldukları bir başka şey daha var ki, oda balık ve özellikle de balığı inanılmaz lezzette yapan yüzer canlı balık lokantaları.
Erdek sahilindeki çay bahçeleri limanında bulunan yüzer canlı balık lokantalarının ünü bu ilçenin çok çok ötesine gitmiş. Yüzer balıkçı lokantalarında o meşhur salatasının yanında yenilebilecek en leziz şey Marmara Denizi`nde yakalanan balık ve deniz ürünleri. Mevsimine göre istediğiniz balığı sipariş veriyor, çok geçmeden kocaman beyaz tabaklar içinde servis başlıyor. Deyim yerindeyse nar gibi kızarmış balıklar sizleri bekliyor. Balığın keyfini çıkarmanız için her şey tasarlanmış.
Siz bu balıkları afiyetle midenize indirirken, restoranın mutfağında bir koşuşturmacadır gidiyor. Tüm masalardaki isteklere aynı anda hizmet vermek zor olmalı ama güler yüzlü garsonlar ve işletmeciler bu zorluğun izlerini taşımıyorlar.
Balık fiyatlarının ne kadar olduğunu soruyoruz, işletmeci gülümseyerek şöyle cevaplıyor; "Müşterilerimize sunduğumuz balıkların hepsi, bizim denizimiz yani Marmara Denizi`ne ait. Deniz Levreği Kg. 60 TL, Karagöz Kg. 60 TL, Fener-Çinekop-Tekir-Mezgit-Bako ve Dil balıkları porsiyonu 15 TL, Kırlangıç Kg. 40 TL, İstavrit Balığı porsiyonu 10 TL, Uskumru porsiyonu 8 TL.  " 
Bunun yanında isteyen müşterilerimize kültür balığı Çupra servisi yapılırken bu balığın fiyatının ise 12 TL olduğu dile getirildi. 
Taygun Etan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli