Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İstanbul´a ait rekor Balıkesir´e geçti

İstanbul´a ait rekor Balıkesir´e geçti

Balıkesir, 3 bin 410 çocukla Dünya rekorunu kırdı.

Aynı anda süt içen 3 bin 410 çocuk sayesinde Balıkesir İli Guinness Rekorlar Kitabı´na girdi.
2018 yılı Süt Şenlikleri Balıkesir´de bu yıl ayrı bir anlamı bünyesinde barındırdı.
Kuva-yi Milliye Meydanı´nda toplanan 3.410 çocuk aynı anda süt içerek Balıkesir´in adını Guinness Rekorlar Kitabı´na yazdırmayı başardı.
Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve HAYKOOP´un ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonda verilen komut ile aynı anda süt içen 3.410 çocuk, İstanbul´a ait olan Dünya rekorunu çocuklar kategorisinde Balıkesir´e taşıdı.
Balıkesir Süt Şenlikleri dün düzenlenen görkemli bir tören ile gerçekleştirildi.
Etkinlikler kapsamında en dikkat çekici program ise Kuva-yi Milliye Meydanı´nda toplanan 3.410 Balıkesirli çocuk aynı anda süt içerek Balıkesir´in adını Guinness Rekorlar Kitabı´na çocuk kategorisinde sokmayı başardı.
Düzenlenen Süt Şenliği´ne Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun yanı sıra ilçe belediye başkanları, süt üreticileri birlikleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş ile 3.410 Balıkesirli çocuk katıldı.
Guinness Rekor denemesinin yapıldığı törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, çocuklara her zaman büyük önem verdiklerini belirterek; özetle şunları söyledi: ?Balıkesir Kuva-yi Milliye şehri olmanın yanında Türkiye´yi Doyuran bir İl. Tarım ve Hayvancılıkta her zaman ilk üç il arasına girmiş, sağlıklı gıdanın, sağlıklı yaşamın bulunduğu mutlu ve huzurlu şehir. Bu konuda yeterince kendimizi ifade edememenin anlatamamanın eksikliğini yaşıyoruz. Türkiye´de en çok süt üreten illerin arasında olmamıza rağmen, maalesef tam ismimizi hak ettiğimiz şekilde duyuramadığımız kanaatindeyim. İşte bu tür etkinliklerle artık Balıkesir´in adı, ürettiği ürünlerle yetiştirdiği değerlerle değil Türkiye´ye ve hatta bunu dünyaya tanıtmamız lazım. Her yıl HAYKOOP ile birlikte organize ettiğimiz bu organizasyon her yıl yapacağımız etkinliklerle bunun seviyesini daha da yukarılara çıkarmamız lazım. Bütün dinamiklerin bir araya geldiği bütün kamu kuruluşlarının sivil toplum örgütlerinin artık yüreklerinin toplu çarptığı bir il. Öznesi Balıkesir olduğu zaman bütün güçlerimizi birleştirebiliyoruz.?
Törende konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise çocuklara sütün önemini aktarırken, özetle şu ifadeleri kullandı: ?HAYKOOP Başkanı Faruk Özen´i ve ekibini tebrik etmek istiyorum. Türkiye´yi doyuran şehir Balıkesir´e yakışan, Balıkesir´in bu anlamda reklamının yapılması HAYKOOP Başkanının bu düşüncesiyle bu organizasyonla hayat bulması Balıkesir için anlamlı. Başkan bu konuda yardım istediğinde benim bir şartım vardı. Çocuklara 1 kitap hediye edilmesi. Bunu da gerçekleştirdiler. Sevgili çocuklar, önemli olan Guinness Rekorlar Kitabı´na girebilmek. Türkiye´nin en kaliteli sütünü üreten bu şehrin o kitapta Guinness´te yer alması gerek. Bunu hep birlikte sağlayacağız. Katılımlarınızdan dolayı başta öğrencilerimize sonra öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. HAYKOOP başta olmak üzere Balıkesir Büyükşehir Belediyemize diğer belediyelerimize, tüm kurum ve kuruluşlarımıza burada emeği olan herkese teşekkür ediyorum.?
Günün onur konukları arasında yer alan Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ise, yapılan organizasyonun önemine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından Balıkesir Süt Şenlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren çocuklara değişik ödüller dağıtılırken; ödül töreninin ardından Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural nezaretinde gerçekleştirilen rekor denemesinde 3.410 çocuk aynı anda süt içerek çocuklar kategorisinde Balıkesir´in adını Guınness Rekorlar Kitabı´na sokmayı başardı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false