Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

İstanbul için ürküten rapor kamuoyu ile paylaşıldı

İstanbul için ürküten rapor kamuoyu ile paylaşıldı

İstanbul'da yıllardan bu yana beklenen büyük depremle ilgili uyarılarda bulunulmaya devam ediyor. Son olarak İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Özlem Tut, olası bir 7.5'lik depremde Fatih, Bayrampaşa, Gü

İstanbul'da yıllardan bu yana beklenen büyük depremle ilgili uyarılarda bulunulmaya devam ediyor. Son olarak İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Özlem Tut, olası bir 7.5'lik depremde Fatih, Bayrampaşa, Güngören, Avcılar, Zeytinburnu, Esenyurt, Bahçelievler, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Esenler, Bakırköy, Bağcılar ve Büyükçekmece'nin büyük hasar göreceğini ileri sürdü. 
İBB'nin çıkardığı risk haritasına göre ise İstanbul genelinde 91 bin 81 bina depremde yıkılacak. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Özlem Tut, kentteki riskli bölgelerden bahsetti. Tut, deprem senaryolarında, fay hattına yakın, yeterli mühendislik hizmeti almamış yapılardan oluşan ve zemin yapısının zayıf olduğu bölgelerin en büyük hasarı alacağının öngörüldüğünü söyledi. 
Tut, "Bu bölgeler Haliç'in batısı ve TEM otoyolunun güneyindeki ilçeler… Fatih, Bayrampaşa, Güngören, Avcılar, Zeytinburnu, Esenyurt, Bahçelievler, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Esenler, Bakırköy, Bağcılar, Büyükçekmece" diye konuştu. 
Ayrıca 2012'den beri İstanbul'da 79 bin 891 riskli bina tespit eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu binaların 72 bin 490'nını yıktı. 
İBB bir süre önce İstanbul'un risk haritasını çıkarmak ve depremde ağır hasar alması muhtemel yapıları tespit etmek amacıyla çalışmalara başlamıştı. İBB tarafından hazırlanan raporda 7,5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosuna göre 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar, 167 bin 116 binanın da orta hasar göreceği tahmin edilmişti. 
Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı