Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ilk sıraya oturdu

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ilk sıraya oturdu

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, URAP 2015-2016 Dünya Alan Sıralaması´nda 84. sırada yer alarak Türkiye´deki diş hekimliği fakülteleri arasında en yüksek sıralamaya sahip oldu.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, URAP 2015-2016 Dünya Alan Sıralaması´nda 84. sırada yer alarak Türkiye´deki diş hekimliği fakülteleri arasında en yüksek sıralamaya sahip oldu.
İÜ Diş Hekimliği Fakültesi´nin bu başarısını İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Ak şöyle değerlendirdi.
İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Ak, URAP 2015-2016 Dünya Alan Sıralaması´ndaki başarılarından dolayı gururlu olduklarını belirterek ?Bu başarıdaki en büyük etken İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak alanında yetkin ve lider bir öğretim üye ve öğretim üye yardımcısı kadrosuna sahip olmamızdır. Fakültemiz ülkemizdeki ilk, en köklü ve öncelikle tercih edilen diş hekimliği fakültesidir. Bu nedenle diğer diş hekimliği fakültelerine öncülük etmiş ve etmektedir. Fakültemiz akademik yayın verimliliğinde olduğu gibi tedavi hizmetlerinde de liderdir.? dedi.
Diş Hekimliği eğitiminde teorik derslerin yanında pratik uygulamaların da yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Gülsüm Ak, öğrencilerin hasta başı uygulamalarını öğretim üye ve yardımcılarının denetiminde gerçekleştirdiklerini, amaçlarının mesleklerinde başarılı, etik değerlere bağlı, insan ve ağız-diş sağlığına katkıda bulunan diş hekimleri yetiştirmek olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Gülsüm Ak ayrıca, ?Üniversiteler sadece eğitim öğretim yapan, meslek edindiren kurumlar değildir. Aynı zamanda bilim üreten, bilim insanı yetiştiren, bunları hayata geçiren ve böylece toplum üzerinde etkisi olan kurumlardır. Bilimsel araştırma ve çalışmalar sadece lisansüstü eğitimde değil, lisans eğitiminde de geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek adına önemlidir. Biz de bunu İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğrenci Araştırma Kulübü´nün faaliyetleri ile gerçekleştirmekteyiz. Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda fakültemizi başarı ile temsil etmektedirler? şeklinde konuştu.
Diş Hekimliği eğitiminde teknik cihaz ve malzemelerin öneminden söz eden Prof. Dr. Gülsüm Ak, Diş Hekimliği Fakültesi´nde uluslararası alandaki tedavi yöntemlerini ve gelişmeleri takip ettiklerini, teknik olanaklar gerektiren işlemleri referans merkezi olarak uyguladıklarını ifade etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli