Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

İsrail sazanı ihraç ediliyor

İsrail sazanı ihraç ediliyor

Manyas Gölünde avlanan ve alıcı firmalar tarafından başta Ürdün, Irak olmak üzere birçok Orta doğu ülkesine ihracatı yapılan İsrail sazanı avına yeniden başlandı.

Manyas Gölünde avlanan ve  alıcı firmalar tarafından başta Ürdün, Irak olmak üzere birçok Orta doğu ülkesine ihracatı yapılan İsrail sazanı avına yeniden başlandı. 
Yaklaşık yirmi günden bu yana Suriye ile yaşanan olumsuz ilişkiler sonucu Ürdün`e bu ülkeden Tırların geçişine izin verilmemesi neden ile alıcı firmalar balık alımını durdurmuştu. 
Manyas Gölünün balığını ihale ile alan kooperatiflerden birisi olan Salur ve Çevre Köyler Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Seyfettin Sezgin, Bandırma`da ki alıcı firmanın Manyas Gölünde balık avlayan avcıların azami 150 kilo balık avı ile sınırlandırıldığını belirtirken, daha fazlasını almadığını söyledi. Sezgin bir kilo İsrail sazanı kooperatife 1.05 liraya sattıklarını belirterek "İnşallah ülkeler arasındaki bu sıkıntı biran önce sona erer ve bizde gölde bol miktarda bulunan İsrail sazanı avlayarak avcı arkadaşlarımızın mağduriyetini gideririz." dedi.
Süleyman Özaydın


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli