Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

İsrail Sazanı da bitiyor

İsrail Sazanı da bitiyor

Manyas Gölünde yapılan bilinçsiz avlanma İsrail Sazanını da bitirme noktasına getirdi.

Manyas Gölü`nde yapılan bilinçsiz avlanma İsrail Sazanını da bitirme noktasına getirdi.
Manyas Gölünde bilinçsiz avlanma İsrail sazanını bitirme noktasına getirdi. Manyas Gölü ve Manyas Baraj gölünde üç yıl süre ile su ürünleri avlanma hakkını satın alan kooperatiflerden Salur ve Çevre Köyler Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Seyfettin Sezgin, 2013 yılı başından itibaren Manyas Gölünde İsrail sazanı popülasyonunun azaldığını bunun tek sebebinin ise bilinçsiz avlanmadan kaynaklandığını söyledi.
Sezgin, iki ay önce bir balıkçı kayığının 250-300 kilo balık ile gölden döndüğünü şimdi ise bu rakamın 30-40 kiloya kadar düştüğünü belirterek, Manyas Gölünde bilinçsiz avlanmanın önüne geçilmesini istedi.
Seyfettin Sezgin, "Manyas Gölünde biz kooperatif olarak bilinçsiz avlanmaya karşıyız. Fakat bizimle birlikte Manyas Gölünde balık avlama hakkına sahip diğer kooperatif küçük boydaki İsrail Sazanlarını da avlayarak bugün bu balık türünü yok etme noktasına getirdi. Bunun önüne geçilmesi için, kooperatiflerin gölde denetim görevlerini yapmasını aksi halde ise  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının devreye girmesini istiyoruz. Bugün küçük balığı tutarsak nasıl bunların üremesini sağlayabiliriz? Bilinçsiz avlanma Manyas Gölünde tatlı su balıkçılığının sonunu getirir" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı