Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

İsrail Sazanı avlamasında kısıtlama yok

İsrail Sazanı avlamasında kısıtlama yok

İsrail Sazan Balığının avlanmasında boy ve zaman kısıtlamasının olmadığı açıklandı. Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Manyas Gölünde İsrail sazanı balığının avlanmasında boy ve zaman kısıtlaması olmadığını açıkladı.

İsrail Sazan Balığının avlanmasında boy ve zaman kısıtlamasının olmadığı açıklandı.
Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Manyas Gölünde İsrail sazanı balığının avlanmasında boy ve zaman kısıtlaması olmadığını açıkladı. 
Geçtiğimiz günlerde Manyas Gölünde su ürünleri avlama hakkını satın alan kooperatiflerden olan Salur ve Çevre Köyler Su ürünleri Kooperatifi üyelerinin gölde ki İsrail sazanında azalma olduğunu ve bu azalmanın gölde avlanan diğer kooperatif üyelerinin küçük boydaki balıkları avlamalarından kaynaklandığını belirtmişler ve bu konuda önlem alınması istenmişti.
Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliği kapsamında ülkemiz iç sularında ekolojik zararlı balıklar arasında gösterildiğinden İsrail sazan (Carassius Gibelio) adlı balık türünün avlanmasında herhangi bir boy ve zaman kısıtlaması bulunmadığını açıkladı.
Işıktaş, İsrail sazanının istilacı bir ırk olduğunu ve HABITAT`ta diğer balıkların baskılanmasına neden olduğunu belirterek yılda 4-5 defa yumurta bırakan İsrail sazanının hem yerli balıkların yumurtaları ile beslendiği hem de besinlerini tüketerek onların üremelerini engellediğinden avlanmasında kısıtlamanın söz konusu olmadığını açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli