Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

İsmet Koçyiğit, tarım politikasını eleştirdi

İsmet Koçyiğit, tarım politikasını eleştirdi

CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyesi aynı zamanda Balıkesir İGMde Tarım Komisyonu üyeliği görevinde bulunan İsmet Koçyiğit, Ayçiçeği destek ödemelerinin 35 gün gecikmeli yatırıldığını

CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyesi aynı zamanda Balıkesir İGM`de Tarım Komisyonu üyeliği görevinde bulunan İsmet Koçyiğit, Ayçiçeği destek ödemelerinin 35 gün gecikmeli yatırıldığını söyleyip, 76 bin çiftçiye sahip Balıkesir`de tarımın asla göz ardı edilemeyeceğini dile getirdi.
AKP iktidarının çiftçinin borçlandırılıp tarlalarının ipotek altına alındığı belirten Koçyiğit, iktidarın tarımı bitirdiğini ileri sürdü.
CHP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Koçyiğit, çiftçilerin borç içinde olduğunu ve borçların faizsiz olarak ertelenmesini istedi. Koçyiğit "Balıkesir`de 3158 ayçiçeği üreticisinin 5,5 milyon liralık destekleme ödemeleri 35 gün gecikmeli olarak yatırıldı. Ben öldükten sonra gelen doktoru ne yapayım" dedi.
Koçyiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çiftçi elindeki buğdayı satmak zorunda kaldı ve zarar etti. Çiftçilere destek alın teri kurumadan verilmeli. Çiftçilerin borçları faizsiz olarak ertelenmeli. Balıkesir`de 76 bin çiftçi var, tarımı asla göz ardı edemezsiniz. AKP Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, ayçiçeği destek ödemeleri 35 gün gecikmesine rağmen bir şey yapmıyor. Gün gelecek sandıkta bunları hesabı sorulacaktır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı