Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İşletmecilere eleştiri

İşletmecilere eleştiri

Belediye Başkan Yardımcısı Ay: ?Haziran gelince tesisi aç, eylülde kapat, böyle turizm olmaz?

Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay, ilçedeki turistik tesislerin işletmecilerinin tutumunu eleştirirken, ?Tesisi haziran gelince aç, eylülde kapat. Böyle turizm anlayışı olmaz? dedi.
Kaymakam Ekrem Çalık´ın başkanlığında düzenlenen turizm toplantısında düşüncelerini açıklarken, Erdek Belediyesi´nin, 2000 yılında 100 belediye arasında halkın oylarıyla yapılan bir ankette ?En başarılı belediye? seçildiğine dikkati çeken Ay, şunları söyledi:
?O yıl, belediye olarak turizm amaçlı 10 bin broşür bastırdık. Turizm işletmecilerinden istediğimiz desteğe sadece Pakize Ciciler´den destek geldi. 

Erdek´teki turizm hareketinin canlanması için o günün parasıyla 50 milyon lira harcadık. Erdek´te turizmin gelişmesi için çalışmalar yapmak yalnız belediyeden bekleniyor. Turizm işletmecilerinin ve sektörün içinde bulunanların bu konuda hiçbir çaba ve girişimleri yok. Yatak vererek sadece turisti uyutuyorlar, o kadar. Oysa ilçemizin yöresinde Manyas, Gönen, hatta Biga ile bütünleşecek ortak çalışmalar yapılabilir.?
İlçenin temizliğinin de yalnızca Erdek Belediyesi´nden beklenmesinin yanlış olduğunun altını çizen Ay, şöyle konuştu:
?Adam, günübirlik gelip sahilde mangal yapıyor. Çöpünü orada bırakıp gidiyor. İstiyor ki çöpünü belediye toplasın. Vatandaş, çöpünü konteynerin içine atmayıp yanına bırakıp gidiyor, belediyenin toplamasını bekliyor. Erdek´te yıllardır sözüm ona turizmi geliştirmek için bir vakıf var ama sadece tabelada. Doğruysa bu vakfa yeni üye olacaklardan bile 10 bin lira para isteniyormuş. Bu koşullarda, Erdek´te turizmin gelişmesini nasıl bekleyebiliriz??
Haber : Önder Balıkçı



gürcan yayıkçı
8.07.2018 14:59:03
Erdek te turizmin gelişmesini beklemek için şu şoruyu soralım. Turizm sezonu kaç gün? Kime sorsanız maximum 2 ay der. Bu 2 ay da rüzgarlı ve yağmurlu günleride yok sayarsak hangi turizmci burada yatırım yapmayı düşünecek. Olanların devamlılığını sağlaması bile başarıdır takdir etmek lazım kendilerini.çevre il ve ilçelerden gelen günübirlikçiler nedeniyle ilçe zaten çöp içinde belediyenin işide hakikaten zor. Malum bütçe hep ekside çalışana bile para ödenemezken hizmet verebilmek bile başlı başlına başarıdır. Sahil kesimleride geçmişteki kötü yapılaşmadan dolayı sınırlı insan merkezde denize girebiliyor. Her taraf şemsiyelerle gasp edilmiş görüntüsünde. Koyların sayısıda zaten sınırlı ve uzak. Nerden baksan Erdek turizmi hiç bir zaman ileriye gitmez.

Anahtar Kelimeler: İşletmecilere eleştiri
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli