Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İslamoğlu, Bandırma´da konuştu

İslamoğlu, Bandırma´da konuştu

TV program yapımcısı Güven İslamoğlu: ?Ülke olarak tasarrufa ihtiyacımız var?

Çevre ve doğa korumacılığı konusunda ses getirici televizyon programlarıyla tanınan Güven İslamoğlu, ?2. Bandırma Kitap Günleri? kapsamında bir söyleşiye katıldı.
Çevre ve doğaya bakış açısını ?Dedem gördü, ben gördüm, çocuklarım da görsün? sloganıyla özetleyen İslamoğlu, şu değerlendirmede bulundu:
?Birçok değerimizi kaybediyoruz. Çocuklarımız, doğayı tanımıyor. Çünkü günde en çok bir saat doğayla buluşabiliyorlar. Çocuklarımızı, doğa yerine alışveriş merkezlerine götürerek, oksijenden yoksun bırakıyoruz. Oksijen her yerde var ama en kaliteli oksijen, ormanda bulunuyor.?
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ HER ŞEYİ VURDU
Günümüzde iklim değişikliğinin her şeyi vurduğuna dikkati çeken İslamoğlu, şunları söyledi:
?Ben çevreci değil, doğaseverim. Yaptığım programları da kesinlikle politikadan uzak tutuyorum. Geleceğimizin güvencesi sağlıklı kuşaklar oluşturmalıyız. Ağaç dikmek önemli değil, asıl önemli olan ormanları korumak ve ormanlardaki eko sistemi bozmamaktır. Çünkü bir ormanın ortaya çıkması için en az 100 yıla ihtiyaç vardır.?
KARABİGA YAKINLARI TERMİK SANTRAL DOLDU
Karabiga yakınlarında şu anda 2 termik santralin çalıştığına, 7 yeni termik santralin daha gelmek üzere bulunduğuna işaret eden İslamoğlu, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu termik santraller Çin teknolojisiyle yapılıyor. Kullandıkları kömür Güney Afrika ve Güney Amerika´dan geliyor. Bu santrallerde bölgemiz insanı istihdam edilmiyor. Çöpü ise bize kalıyor. Bu gerçeği düşünürsek, termik santral yerine nükleer santral yapılmasının daha uygun olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu santrallerde kaza riski daha az. Ancak nükleer santrallerin yapılacağı yerler de çok önemli. Örneğin Kapıdağ´a nükleer santral kurmayacaksınız.?
TASARRUF YAPMAK ZORUNDAYIZ
Enerji tüketimini azaltmak için ülke olarak tasarruf yapmak zorunda olduğumuzun altını çizen İslamoğlu, şöyle konuştu:
?Dünya tüketim sıralamasında 5. sırada yer alıyoruz. Günde 5 milyon ekmeği çöpe atıyoruz. Birçok ülkede olduğu gibi bizde de ekmek dilimle satılmalı. Karbon ve su ayak izimizi düşürmeliyiz.?
İlkokul öğrencilerinin yanı sıra kalabalık bir topluluğun izlediği söyleşinin sonunda Belediye Başkanı Dursun Mirza, Güven İslamoğlu´na plâketini verdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: İslamoğlu Bandırma konuştu
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli