Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İslam Kalkınma Bankası üyeleri Balıkesirde

İslam Kalkınma Bankası üyeleri Balıkesirde

İslam Kalkınma Bankası üyesi 20 ülke temsilcisi, Vali Ahmet Turhanı ziyaret etti. Balıkesir Valisi Turhanın, makamında kabul ettiği heyeti Balıkesirin ticari yapısı ve sanayisiyle ilgili genel olarak bilgilendirdi.

İslam Kalkınma Bankası üyesi 20 ülke temsilcisi, Vali Ahmet Turhan`ı ziyaret etti.
Balıkesir Valisi Turhan`ın, makamında kabul ettiği heyeti Balıkesir`in ticari yapısı ve sanayisiyle ilgili genel olarak bilgilendirdi. 
Ziyarette, Hazine Müsteşarlığı Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Murat Alıcı, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, GMKA Genel Sekreter Vekili Ekrem Özşen ve GMKA`da görevli uzman bir ekip de hazır bulundu.
Vali Ahmet Turhan yakın ilgi gösterdiği konuklara Balıkesir`in yatırım potansiyeli ve ticaret hacmini anlattı. Uganda temsilcisi Issa Mukasa, Vali Turhan`dan ülkesinden bir ticaret heyetinin Balıkesir`de sanayi ve yatırımlarıyla ilgili inceleme ve istişarede bulunmak üzere bir girişimde bulunmak istediğini söyledi.
Turhan, Uganda Kalkınma Ajansı`nın böyle bir talepte bulunması halinde GMKA kanalıyla bunun mümkün olabileceğini söyledi. İkramların yapıldığı ziyarette karşılıklı sohbetler edildi. Konuklara Türkiye`nin milli içeceği ilan edilen ayran ikram edildi. 
Valilikteki ziyaret, toplu hatıra fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.
Heyet GMKA bir araya geldi
Güney Marmara Kalkınma Ajansı Toplantı Salonu`nda düzenlenen açılış toplantısına, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Murat Alıcı, İslam Kalkınma Bankası Teknik Destek Programı Yürütücüsü Mohammed Bukhari, GMKA Genel Sekreter Vekili Ekrem Özşen ile 20 ülkenin yatırım destek ve tanıtım ajanslarından uzman ve yetkililerden oluşan bir heyet katıldı.
Heyette; Cezayir, Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna, Ürdün, Kazakistan, Kırgızistan, Mali, Fas, Mozambik, Nijerya, Pakistan, Katar, Umman, Sudan, Tacikistan, Gambiya, Tunus, Uganda ve Yemen`den temsilciler yer aldı. 
Üç gün boyunca Balıkesir ve Çanakkale`de çeşitli toplantılara katılacak heyete, Güney Marmara bölgesi tanıtılacak.
Toplantının açılışında konuşan Genel Müdür Yardımcısı Murat Alıcı, Türkiye`nin 2002 yılından bu yana oldukça önemli bir politika uygulaması içinde olduğunu söyledi. İlk defa programlarını Ankara dışında yaptıklarını da dile getiren Alıcı, "Bu programın diğer önemli bir unsuru da gelen konuklarımızın ülkelerinde uyguladıkları yerel kalkınma politikalarından, bu program kapsamında istifade imkanı bulacağız. Biz de kendilerinin tecrübelerinden yararlanacağız." dedi.
Balıkesir`de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Mohammed Bukhari, kendileriyle işbirliği yapan Türkiye`ye teşekkür etti.
Vali Turhan ise konuşmasında, bilgi paylaşımının önemine değindi. Bölgesel işbirliği ve bilgi paylaşımının önemine değinen Turhan, "Bu görüşmelerle beraber tanışıklıklar artacak, bununla beraber ekonomik ilişkiler gelişecek. Karşılıklı tecrübelerimizden faydalanacağız. Ülkemizde de kalkınma ajansları altı yedi yıldan beri önemli bir rol oynuyor. Belirlediğimiz hedeflerin gerçekleşmesi yönünde birlikte çalışma yapmalıyız. Bunu yaptığımızda bölgemizin sadece refahı ve ekonomisi gelişmeyecek, huzur da gelecek." dedi. 
Daha sonra Genel Sekreter Vekili Ekrem Özşen, heyete bir sunum yaptı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli