Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İŞ-KUR-BGC İŞBİRLİĞİ

İŞ-KUR-BGC İŞBİRLİĞİ

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, yerel medyanın ihtiyacı olan alanlarda kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla Çalışma ve İş Kurumu ile ortak proje yürütecek.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), merkez ve ilçelerinde yayımlanan yerel gazetelerin ihtiyacı olan alanlardaki kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla Çalışma ve İş Kurumu  (İŞ-KUR) Balıkesir İl Müdürlüğü ile ortaklaşa proje yürütecek. 
BGC Başkanı Ramazan Demir, cemiyet olarak alt yapı çalışmalarının sürdürüldüğü proje kapsamında İŞ-KUR İl Müdürü Nazım Balcı`yı ziyaret etti. 
Balıkesir`in yazılı ve görsel basın alanında zengin bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken  Demir, gerek sektörde görev yapan personelin, gerekse çeştili branşlarda eksikliği hissedilen eleman açığının giderilmesi amacıyla geniş kapsamlı bir eğitim çalışması planladıklarını söyledi. 
Demir, haber yazım teknikleri, foto muhabirliği ve sayfa tasarımı  alanlarında gerçekleştirmeyi düşündükleri mesleki eğitim projesinin 5-6 aylık süreci kapsayacağını bildirdi.  
Eğitimlerin belli bir aşamadan sonra başlayacak uygulama çalışmalarıyla projeye dahil edilecek katılımcıları yerel medya sektörüne kazandırmak istediklerini belirten Demir, "İlimizde 30`un üzerinde gazete yayınlanıyor. Bunların büyük bir bölümünü günlük gazetelerimiz oluşturuyor. Amacımız ilimiz yerel medyasının kalitesini daha üst noktalara taşımak. Yerel medyamızın bilgi birikimi ve mesleki donanıma sahip muhabirlerle daha iyi gazetecilik yapmasını, gazetelerimizin ve gazetecilerin daha güçlenmesini arzuluyoruz." diye konuştu. 
İŞ-KUR İl Müdürü Nazım Balcı ise, yerel medyada eksikliği hissedilen branşlardaki eleman eksikliğinin giderilmesi noktasında her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını bildirdi. Gazeteciler Cemiyeti ile yapılacak işbirliğini önemsediklerini anlatan Balcı, "Yayınlandıkları bölgesinin gözü, kulağı, sesi olan yerel basınımıza bu yolla da olsa katkı sağlayacak olmamızın heyecanını bugünden yaşıyorum" dedi. 
BGC`nin İŞ-KUR ile ortaklaşa gerçekleştirmeyi planladığı projenin hazırlıklarına başlanıldı. Ülkenin önde gelen ciddi medya kuruluşlarından alanlarında deneyimli isimlerin eğitici olarak görev alacağı kurs, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı gerçekleştirilecek. Proje sonunda, başarılı olanların yerel medya kuruluşlarında istihdam edilmesi sağlanacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli