Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İŞKUR İş bulma merkezine dönüştü

İŞKUR İş bulma merkezine dönüştü

İŞKUR Balıkesir İl Müdürlüğü, başarılı çalışmalarıyla öne çıkıyor. 2012 yılının ilk altı aylık bölümünde 4 bin 103 kişiyi iş sahibi

İŞKUR Balıkesir İl Müdürlüğü, başarılı çalışmalarıyla öne çıkıyor. 2012 yılının ilk altı aylık bölümünde 4 bin 103 kişiyi iş sahibi yapan İŞKUR, 2013 yılının ilk altı aylık döneminde performansını ikiye katlayarak 8 bin 327 kişiye iş buldu. Her sene hedeflerini yukarıya taşıdıklarını ifade eden İŞKUR Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı, girişimcilik kursu, istihdam garantili kurslar ve engellilere yönelik projeler hakkında bilgi verdi. 2013 yılı hedeflerinin bir önceki yıla göre daha yüksek olduğunu ifade eden Nazım Balcı, "2013 yılı hedeflerimiz, 2012`ye göre daha yüksek. Gerek işe yerleştirme gerek meslek edindirme faaliyetleri sonucunda istihdama katkıda bulunmak anlamında koymuş olduğumuz hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşmak için koşturuyoruz. İlk altı aylık döneme baktığımızda ocak-haziran döneminde özel sektörde 5 bin 679 erkek, 2 bin 648 kadın olmak üzere toplam 8 bin 327 kişi il müdürlüğümüz aracılığıyla işe yerleştirildi. Bir önceki yılda aynı dönem içerisinde 4 bin 103 kişi işe yerleştirilmişti.
Yüzde yüz gibi bir artış söz konusu.
Burada iş ve meslek danışmalarının işyeri ziyaretlerini artırması böyle bir sonucu ortaya çıkardı" dedi. Girişimcilik kursunun mülakatları 11 Eylül`de İstihdama yönelik kurslara da ağırlık verdiklerini ifade eden İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "İl müdürlüğü olarak özellikle kurs yaparak, bu kurslarda başarılı olanları işe yerleştiriyoruz. Bu anlamda bölgemize gelen yeni yatırımcılara destek sunuyoruz. Ocak- haziran ayları dönemi içerisinde 441 kişi yapılan kurslar sonucunda işe yerleştirilmiştir. Bunun dışında okullarını bitirip, tecrübe edinmek isteyen arkadaşlarımıza yönelik işbaşı eğitim programları düzenliyoruz. En az iki işçisi olan işyerlerine üçüncü işçiyi alın, ücretini biz ödeyelim diyoruz. Bu kapsamda yıl içerisinde 505 kişiyi işbaşı eğitim programlarımıza aldık. Yıl içerisinde kendi işini kurmaya yönelik olarak, girişimcilik eğitimleri gerçekleştirdik. 2013 yılının başında almış olduğumuz karar sonucunda 350 kişiye girişimcilik eğitimlerinden faydalandırma hedefimiz söz konusuydu. İlk altı ayda bu çalışmaları bitirdik. Girişimcilik kursunu bitiren arkadaşlarımızdan büyük bölümü kendi işyerlerini açtılar. İstihdama da büyük katkılar sağladılar. Girişimcilik kursuna başvurular oldukça fazlaydı. Bunun için biz 100 kişilik ilave bir eğitim yapmayı da hedefledik. Bununla ilgili 11 Eylül`de seçmeler gerçekleştireceğiz. Kursu bitirenler KOSGEB`in hibe ve kredilerinden faydalanacak. İş ve meslek danışmanlığı faaliyetlerimiz devam ediyor. Ocak-Haziran ayı döneminde 10 bin 492 kişi iş ve meslek danışmanlığı faaliyetlerimizden faydalandı. Bu süreçte danışmanlarımız bir tarafta iş arayanlarla bir taraftan işçi arayanlarla görüşmeler yaptı" dedi.
Engelli dernekleri hareketlenecek
İŞKUR İl Müdürlüğü`nün üzerinde durduğu en önemli konuların başında engellilere yönelik projeler olduğunu ifade eden Nazım Balcı, engelli dernekleri ve kuruluşlarının bilgilendirilmesi ve doğru yönlendirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Balcı, "Bir diğer önemli çalışma bölgemizdeki engelli derneklerinin faaliyete geçirilmesidir. Bununla ilgili olarak derneklerle iki toplantı gerçekleştirdik. Şu anda İŞKUR`un engellilere yönelik projeleri ilgili dernek ve kuruluşlara anlatıp bunlardan nasıl yararlanabilirler onun peşindeyiz. GMKA ve AB projelerinin neler olduğu bu projelere nasıl başvurulması gerektiği konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Şu anda Engellilere Yönelik Para Fonu`ndan yararlanmaları için derneklerimize proje hazırlatıyoruz. Bu süreci birebir takip ediyoruz. Ekim ayında toplanacak olan Engellilere Yönelik Para Fonu`na göndereceğiz. İlimizde tüm işletmelerin engelli açıkları kapatılmış olsa bile bin civarında engelli boşta. Bir yandan da Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü`nün engellilerin sayısını belirlemeye yönelik bir çalışma var. Bu da bizim önümüzü açacak bir çalışma" şeklinde konuştu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli