Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İşçiler BAGFAŞ´a sahip çıktı

İşçiler BAGFAŞ´a sahip çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevreyi kirlettiği gerekçesiyle üretimine ara verilen Bandırma Gübre Fabrikaları (BAGFAŞ) önünde işçiler basın açıklaması yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevreyi kirlettiği gerekçesiyle üretimine ara verilen Bandırma Gübre Fabrikaları (BAGFAŞ) önünde işçiler basın açıklaması yaptı.
Çok sayıda işçi ve ailelerinin katıldığı basın açıklamasında jandarma geniş güvenlik önlemi aldı.
Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İlyas Satırlı tarafından okunan basın açıklamasında, ?Petrol İş Sendikası Marmara Denizi´nde bir süredir ortaya çıkan deniz salyası sorunu en başta Bandırma halkını üzmektedir. Marmara Denizi, bizlere geçmiş kuşaklardan miras kalan büyük bir doğal zenginliğimizdir. Marmara´nın ölmesine izin veremeyiz. Bu çerçevede, gereken önlemler derhal alınmalı, teknik çalışmalar devreye sokulmalı ve ihtiyaç duyulan yatırımlar için kolaylıklar sağlanmalıdır.? diye konuştu.
Deniz salyası ve atık sorununun giderilmesi için başta devlet kurumları ve sanayi tesisleri olmak üzere toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düştüğünü kaydeden Satırlı ?Bu sorumluluğun gereği tereddütsüz yerine getirilirken, sanayimizin ve çalışanlarımızın zarar görmemesi, Bandırma halkının herhangi bir gelir kaybına uğramaması temel öncelik olmalıdır. Bu temennimizi, bir süredir deniz salyası sorunu ile BAGFAŞ´ın isminin birlikte anılması ve bu tesisin 50 gün sonra faaliyetlerinin durdurulacağına ilişkin tebligat yapılmasına istinaden tekrar dile getiriyoruz. Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. 1969 yılından beri Bandırma´da faaliyet gösteren ülkemizin en önemli gübre fabrikalarından birisidir. Türkiye´de ve dünyada aynı sahada hem fosfatlı hem de nitratlı kimyevi gübre üreten tek sanayi kuruluşudur. 770 bayisi ve Avrupa´ya yaptığı ihracat ile sadece Bandırma´nın değil Türkiye ve dünyanın en önemli markalarındandır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı