Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İşçi, Bağkur, Memur Emeklilerine ZAM!

İşçi, Bağkur, Memur Emeklilerine ZAM!

Emeklilerin, yapılacak zamdan sonra enflasyon farkı alacakları da kesinleşti.

Emeklilerin, yapılacak zamdan sonra enflasyon farkı alacakları da kesinleşti.
İşçi ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon kadar fark alırken, memur emeklileri ve memurlar ise % 3`ü geçen miktarı alacak. Farkın % 5`i bulması bekleniyor.
11 milyona yaklaşan emeklilerin bekledikleri enflasyon farkı ödemeleri kesinleşti. Uzmanlar ilk 3 ayda % 3.03 çıkan enflasyonun yaz aylarında düşse bile 6 aylık farkın % 4-5 aralığında olacağını belirtiyor. Bu da işçi ve Bağ- Kur emeklilerine direkt yansırken, memurlara ve memur emeklilerine % 3`ün üstündeki kısım olarak yansıyacak. Emekliler normal zamlarının haricinde böylece enflasyon farkından da bir zam almış olacak. Bu yıl sadece memur emeklileri değil, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin de önemli bir bölümü yapılacak seyyanen zamdan faydalanacak. Maaşı bin lira ve altında olan işçi ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira zam verilecek. Bin liranın üzerindeki maaşlar ise 1.100 liraya tamamlanacak. Yüksek maaş alan emeklilere ise sadece enflasyon farkı ödenecek.
Memur emeklileri Temmuz`da % 3 zam alacak. % 3`ün üzerindeki enflasyon ise fark olarak maaşlara yansıyacak. Uzmanlar ilk üç ayda % 3.03 çıkan enflasyonun Temmuz`da % 4-5 olma ihtimalinin belirdiğini söyledi.
900 liraya 145 lira
Bu durumda işçi ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz`da iki zam alacak. Maaşı 900 lira olan bir Bağ-Kur ya da işçi emeklisi enflasyon % 5 çıktığı varsayılırsa ilk olarak 45 lira enflasyon farkı alacak. Bu emeklimize 100 lira da seyyanen zam yapıldığında maaşı 1050 lirayı bulacak. Memur emeklisi ise % 3 zammının üstüne yine enflasyon % 5 çıkarsa % 2`lik de farkı olacaktır.
Kimler zam alacak? Esnaf Bağ-Kur emeklileri, Tarım Bağ-Kur emeklileri, SSK işçi emeklileri, Malulen emekliler, Memur emeklileri (% 3) ve Dul ve yetimler.
Kimler fark alacak? Memur emeklileri, Esnaf Bağ-Kur emeklileri, Tarım Bağ-Kur emeklileri, SSK işçi emeklileri, Malulen emekliler, Dul ve yetimler.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli