Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

İşçi Partisi yeni Anayasaya karşı

İşçi Partisi yeni Anayasaya karşı

İşçi Partisi (İP) Balıkesir İl Başkanlığı, Genel Başkanları Doğu Perinçekin tutukluluğunun 6ncı yılında AKP-PKK Anayasasına Hayır adlı imza kampanyası başlattı.

İşçi Partisi (İP) Balıkesir İl Başkanlığı, Genel Başkanları Doğu Perinçek`in tutukluluğunun 6`ncı yılında `AKP-PKK Anayasasına Hayır` adlı imza kampanyası başlattı.
İşçi Partisi Balıkesir İl Başkanlığı Balıkesir Yeşilli Meydanı`nda Anayasa`ya hayır adlı imza kampanyası başlattı.
İP İl Başkanı Ramazan Kuban, "ABD`nin aletleri AKP ve BDP koalisyon kurarak, Türk milletine savaş açtı. Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan el ele Türk milletini anayasadan silmeye kalkıyor. Yaptıkları iş Atatürk Devrimi`ni yıkma girişimidir. `Açılım` dedikleri, bir barış süreci değil, bölünme ve kanlı bir savaş senaryosudur. Biz devrimle millet olduk. Türk de biziz, Kürt de biziz, hepimiz büyük Türk milletiyiz. Bölmeye kalktıkları bu ülke, sahipsiz bir arazi değildir. Türk milletini ayaklar altına almak isteyenlerin, milletin ayakları altında kalacağını tutanak altına alıyoruz. Türk milletinin ayakları altında kalacaksınız. Balıkesir halkını bölünme anayasasına karşı çıkmak için isyan etmeye, imza masasına çağırıyoruz. 22 ve 23 Mart`ta da burada olacağız" dedi.
Topladıkları imzaları TBMM`ye göndereceklerini açıklayan Başkan Kurban, 8 Nisan`da Silivri`ye gideceklerini belirtip, "Bütün halkımızı, siyasi partileri, kitle örgütlerini, sendikaları, Silivri duvarlarını yıkmaya çağırıyoruz. 8 Nisan`da bütün halkımızı Silivri`ye çağırıyoruz. Türkiye Atatürk`te birleşerek, Türk milleti Atatürk`te birleşerek özgür, bağımsız bir ülke mutlaka olacaktır" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli