Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

?İşbaşı Eğitim Programı?na ilgi var

?İşbaşı Eğitim Programı?na ilgi var

İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin, işverenlerin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla ?İşbaşı Eğitim Programı? uygulamasını sürdürdüklerini açıkladı.

 Meslek sahibi olamayan işsizlere meslek edindirmek ve öğrencilere teorikte öğrendikleri bilgileri, pratiğe uygulamaları amacıyla gerçekleştirdikleri ?İşbaşı Eğitim Programı?nın 484 firmada, 995 kişi ile sürdüğüne dikkat çeken Narin, şunları söyledi:    

?Bu kapsamda, iş yerinde çalışan vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize, işsizlik fonundan, günlük 50 TL, ayda 1300 TL ücret kurumumuzca ödeniyor. Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi´nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nde eğitim-öğretim gören öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz kariyer günü aracılığıyla ve yurtlarda yaptığımız sunumla öğrencilerin, programlardan yararlanmaları yönünde bilgi verilmiştir. Buna bağlı şekilde ilk olarak Malatya Mobilya, Muslubaşlar, YEMMAK gibi firmalarda yaklaşık 50 öğrencimize çalışma, staj yapma olanağı sağlanmıştır. Bu kapsamda, firmalarla imzalanan protokole Meslek Yüksek Okulu´nda okuyan ve yaz tatilinde, işletmelerde staj yapmak zorunda bulunan, Gıda Teknikerliği ve Et Ürünleri Teknolojisi öğrencileri için BU PİLİÇ ve Kocaman Balıkçılık firmalarında, kurumumuz aracılığıyla staj yapmak isteyen 15 öğrencimizin sözleşmeleri imzalanmış olup bunun diğer işletmelerimize ve öğrencilerimize örnek oluşturmasını dileriz.?       Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false