Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yürürlüğe girdi

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yürürlüğe girdi

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlandı. 1 Ocak 2014te yürürlüğe girdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete`de yayımlandı. 1 Ocak 2014`te yürürlüğe girdi.
Kamu kurumları hariç olmak üzere 10`dan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerine, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yerine getirilmesi için sağlanacak desteğin usulleri belirlendi.
Yönetmelik, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere 10`dan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerine, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yerine getirilmesi için sağlanacak desteğin usul ve esaslarını düzenliyor.
Destekten yararlanacak iş yerlerinin tespitinde Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) tescil edilmiş iş yeri kayıtları esas alınacak. Türkiye genelinde 10`dan az çalışanı bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinin işverenleri desteklenecek.
Yönetmeliğe göre, 10`dan az çalışanı bulunan işverenlere sağlanacak iş sağlığı ve güvenliği hizmet bedelleri iş yerinin tehlike sınıfı ve SGK`ya bildirilen sigortalı sayısı ile sigortalıların çalıştıkları gün sayısı esas alınarak her bir iş yeri için ayrı ayrı tespit edilecek. Kapsama giren işverenlerce destekten yararlanılabilmesi için aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresi içinde SGK`ya verilmesi gerekiyor. Yönetmelik, 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli