Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

İŞ DÜNYASI ERDEK’TE BULUŞTU

İŞ DÜNYASI ERDEK’TE BULUŞTU

Balıkesir, Çanakkale, Bandırma, Biga, Erdek iş dünyası temsilcileri;  Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) çatısı altında Erdek’te bir araya geldi.

Balıkesir, Çanakkale, Bandırma, Biga, Erdek iş dünyası temsilcileri;  Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) çatısı altında Erdek’te bir araya geldi.
7 dernek ve bini aşkın şirketi temsil eden GÜNMARSİFED’in Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bekki başkanlığında; TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi İsa Tamer Çelik, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, BASİAD Başkanı Ümit Baysal, BANSİAD Başkanı Funda Dedeoğlu, BİSİAD Başkanı İsmail Özer, ERGİAD Başkanı Özgür Kalafat ve bölgedeki iş dünyası temsilcilerinin katılımı ile yapılan toplantıda çeşitli ekonomik sorunlar ele alınarak çözüm yolları arandı.
KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ARTTIRILACAK
Toplantıda ön plana çıkan konulardan biri de TR22 Bölgesinde kadın girişimciliği oldu. Bölgede kadın girişimci sayısını ve temsil gücünü arttırmak adına neler yapılabileceği ile ilgili katılımcılar görüşlerini dile getirdi.
Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu çatısı altında yönetim kurullarında kadın üye sayısının artmaya başlaması, iş dünyası örgütlenmelerinde başkanlık seviyesinde temsil kabiliyetinin gösterilmesi bölge adına önemli kazanımlar olarak değerlendirildi.
GÜNMARSİFED çatısı altında Güney Marmara Kadın Girişimciliğinin ve temsil kabiliyetinin arttırılması adına kurulacak özel komisyon aracılığı ile oluşturulacak strateji çerçevesinde yapılacak çalışmalar planlandı.
TİCARİ ETİK İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA
Ön plana çıkan önemli konulardan bir diğeri ise “Ticari Etik” konusu oldu. Kayıt dışı ekonomi başta olmak üzere, vergilendirme sistemi ve tüm bölgenin ticari etik meselesine bakış açısı değerlendirildi.
GÜNMARSİFED’in “Ticari Etik” konusunda özel bir çalışma başlatması, konu ile ilgili çeşitli araştırma ve raporlamalara istinaden yakın bölge federasyonlarının katılımı ile sempozyumlar düzenlemesi ve çıkan sonuçlar doğrultusunda “Ticari Etik Belgesi’nin” oluşturularak ilgili yasalarla desteklenmesi için ilgili merciler ile çalışmalar yürütülmesi kararlaştırıldı.
Toplantıda finansa erişim zorlukları, emtialar başta olmak üzere üretim maliyet artışları, enflasyon ve ticari risk konuları ele alınarak ortak görüş oluşturma çalışmaları yürütüldü.
(balikesir24saat.com)
 



Anahtar Kelimeler: DÜNYASI ERDEK’ BULUŞTU
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı