Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İş adamlarının KEP memnuniyeti

İş adamlarının KEP memnuniyeti

Erdek Turizmciler ve İşadamları Derneği Başkanı Faruk Cinal, 1 Temmuz 2013te yürürlüğe girecek Türk Ticaret

Erdek Turizmciler ve İşadamları Derneği Başkanı Faruk Cinal, 1 Temmuz 2013`te yürürlüğe girecek Türk Ticaret Kanununu ile tüm şirketlerde zorunlu hale gelecek Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sisteminin, iş dünyasına hem mali açıdan hem de zaman açısından büyük bir avantaj sağlayacağını söyledi.
Birçok konuda avantajı içinde barından KEP sistemi ile firmalar artık noterde yaptıkları birçok işlemi bilgisayar üzerinden gerçekleştirebilecek. KEP sistemi ile her türlü belge ve ya yazının yasal açıdan geçerli ve güvenli bir şekilde gönderilebileceğini ifade eden Cinal, Türkiye'de hayata geçirilen bu uygulama ile firmalarımız noter gibi bürokratik engellere takılmadan işlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirecek. Saniyelerin bile çok değerli olduğu iş dünyasında ülkemizin böyle bir uygulamaya geçmesi bizi mutlu etti.” dedi.
KEP'in, 1 Temmuz'dan itibaren tüm şirketler için zorunlu hale getirilmesinin sistemin işlemesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Cinal şunları kaydetti: Yeni Türk Ticaret Kanunu ile tüm şirketlerin KEP sistemine geçecek olması sistemin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından alınmış çok önemli bir karar oldu. Yurt içinde tüm yazışmalarda geçerli olması beklenen KEP sisteminin uluslararası alanda da uygulanması için devletimizin gerekli anlaşmaları yapmasını istiyoruz.”


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli