Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İş adamı Çetin Sever: Bir kentin gelişmesi, belediye meclisinin kalitesine bağlıdır

İş adamı Çetin Sever: Bir kentin gelişmesi, belediye meclisinin kalitesine bağlıdır

Bandırmalı iş adamı Çetin Sever, Kalbim, bugüne dek hep Bandırma için çarptı dedi.

Bandırmalı iş adamı Çetin Sever, "Kalbim, bugüne dek hep Bandırma için çarptı" dedi.
1.1.1938`de Bandırma`da doğan, Bandırma Belediye Meclisi`nde de görev üstlenen Sever, şunları söyledi:
"Bandırma`nın nüfusu neredeyse 150 binlere ulaştı. Ancak Bandırma, bugün istenen düzeye gelemediyse bunun en önemli nedeni birlik ve beraberlik içinde hareket edemememizden kaynaklanıyor. Bir kentin gelişmesinde, belediye meclisinde görev yapanların kalitesi, kültür ve birikimleri son derece önemlidir. Çünkü, belediye meclisleri, gelişmenin lokomotifi gibidirler. Bu nedenle de çok iyi seçilmelidirler."
Bandırma Ticaret Odası başkanlığını yürüttüğü dönemde, Bandırma`nın il olması için verdikleri büyük çabaya kentin diğer dinamiklerinin yeterince destek sağlamadıklarını belirten Sever, "Bugün, artık il hayâlimiz de sona erdi" dedi.
Her şeye karşın iyi bir plânlama ve organizasyon gerçekleştirildiğinde Bandırma`nın gelişmesinin önünün kesilmesinin söz konusu olmadığına işaret eden Sever, sanayileşmenin, çevreye zarar vermemesi gerektiğine dikkati çekerken, şöyle konuştu:
"Bandırma ve Erdek`teki bilinçsiz ve önlemsiz sanayileşmenin, yöremiz açısından büyük çevre sorunlarına yol açacağını düşünüyorum. Nitekim, bunun göstergeleri ortaya çıkmaya başladı. Yerel yönetimler, bu konuda çok dikkat etmek zorundadırlar."
Sever, özel zevkleri hakkında bilgi verirken, Beşiktaş taraftarı olmasına karşın Avrupa maçlarında tüm Türk takımlarının kazanmasını istediğini, hobi bahçeleri ve bir iş yerinin yanında oluşturduğu mini hayvanat bahçesiyle ilgilenmekten mutluluk ve huzur duyduğunu sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı