Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İpekten Taviloğluna Refi Taviloğlunun koltuğuna yapışması, bugünü hazırladı

İpekten Taviloğluna Refi Taviloğlunun koltuğuna yapışması, bugünü hazırladı

Marmarabirlikin seçimli son olağanüstü genel kurulunda yeniden denetim kuruluna seçilen Edincikin eski belediye başkanı Fevzi İpek, gelinen nokta ile ilgili olarak birliğin eski başkanı Refi Taviloğlunu sorumlu tuttu.

Marmarabirlik`in seçimli son olağanüstü genel kurulunda yeniden denetim kuruluna seçilen Edincik`in eski belediye başkanı Fevzi İpek, gelinen nokta ile ilgili olarak birliğin eski başkanı Refi Taviloğlu`nu sorumlu tuttu.
Daha önce 10 yıl süreyle Marmarabirlik`te başkanlık yapan Taviloğlu`nun, son yıllarda, Hidâmet Asa`nın başkanlığındaki yönetimde başkan yardımcılığı koltuğuna âdeta yapışmasının bugünleri hazırladığını vurgulayan İpek, şu değerlendirmede bulundu:
"Taviloğlu, Asa yönetimini hiçbir kararına çekimser de kalmadı, ret oyu da vermedi. Hep evet oyu kullandı. Israrla koltuğunu terk etmedi. Oysa kendi isteğiyle görevinden ayrılıp, `Mâdem ki, ben istenmiyorum, ben ayrılayım, yerime Erdek`ten yeni bir kişiyi alın` demedi. Kısacası, yönetimden çekilmesini bilmedi."
Hidâmet Asa`nın başkanlığındaki Marmarabirlik`in, 2011 yılındaki kârının 17 milyon lira olup, içinde bulunduğumuz 2012 yılında, kâr oranlarının 19 milyon liraya ulaştığına dikkati çeken İpek, "Kâr oranımızın, yıl sonunda 25 milyon liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.
Erdek Kooperatifi`ne de eleştiri
Marmarabirlik`e bağlı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yönetimlerinin de son dönemlerde hatalı bir tutum izlediğini öne süren İpek, şunları söyledi:
"Erdek kooperatifi, bizce hiç gereği yokken, ilçeye yeni bir yağ fabrikası yaptı. Bu fabrikayı, kendi ortaklarından kestikleri pay ile yaptıklarını söyleseler de fabrikanın yapımı doğru değil. Çünkü, bu fabrika, yılda en çok iki ay çalışır. Üstelik, Erdek`te, günde 250 ton yağ sıkma kapasitesine sahip olup, neredeyse boş yatan altı yağ fabrikası varken, yeni fabrikaya gerek yoktu. Bu fabrikanın yapılması, Marmarabirlik`in diğer ortakları tarafından hoş karşılanmadı. Erdek, bu fabrikaya harcadığı parayı, ortaklarına gübre, ilâç ve elektrik desteği olarak kullanabilirdi."
Hüseyin Durak`ın başkanlığındaki Erdek kooperatifinin, olağanüstü kongre öncesi, kendilerinden habersiz, Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ile ilişkiye geçerek, bu kooperatife başkanlık önerisini götürmelerini de doğru bulmadığını açıklayan İpek, "Genel kuruldaki seçimin sonucunu etkilemek amacıyla işin içine siyaseti karıştırmak istediler.  Ancak başaramadılar. Genel kurulun irâdesini engelleyemediler" dedi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli