Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

IPARD II. Programı Balıkesir Ticaret Borsası´nda yapıldı

IPARD II. Programı Balıkesir Ticaret Borsası´nda yapıldı

TKDK Balıkesir İl Koordinatörlüğü tarafından Balıkesir Ticaret Borsası´nda IPARD II. Programı 3. dönem başvuru çağrı ilanı bilgilendirme toplantısı düzenlendi

TKDK Balıkesir İl Koordinatörlüğü tarafından Balıkesir Ticaret Borsası´nda IPARD II. Programı 3. dönem başvuru çağrı ilanı bilgilendirme toplantısı düzenlendi
Balıkesir Ticaret Borsası toplantı salonunda yapılan toplantıda TKDK İl Koordinatörü M. Zahid Döğdü ve TKDK Uzmanları tarafından katılımcılara, IPARD II Programı 3. dönem başvuru çağrı kapsamında bilgiler verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Altuğ Suğür ve çok sayıda potansiyel yatırımcının katıldığı toplantıda TKDK uzmanlarınca projeler destekler konusunda detaylı bilgi verildi.
IPARD kapsamında küçükbaş ve büyükbaş besi ve süt hayvancılığı işletmesi kurmak isteyen veya kanatlı eti ve yumurta tavukçuluğunda sadece mevcut işletmesini modernize etmek isteyen yatırımcılara % 40-70 oranında hibe desteği sağlandığı belirtildi.
Hayvancılık işletmelerine sağlanacak hibe desteği bütçesinin 164 milyon 706 bin 348 Avro olduğu dile getirilen toplantıda, çiftlik faaliyetleri çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi sektörü kapsamında kırsal alanda gerçekleştirilecek olan, zeytin salamura, zeytinyağı, kuru meyve sebze imalatı, turşu, konserve, bakliyat işleme tesisleri gibi katma değerli ürün işletmelerinin yanında el sanatları, yeme içme tesisleri ile 25 oda kapasiteli kırsal turizm konaklama tesisleri, bitkisel üretim kapsamında tıbbi aromatik bitkiler, süs bitkisi, fide fidan ve mantar-misel yetiştiriciliği, arıcılık kapsamında kovan alımı ve bal işleme tesisleri, alabalık ve sazan gibi su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji yatırımlarına % 65 hibe desteği verileceği açıklandı. Çiftlik faaliyetleri çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında 87 milyon 239 bin 811 Avro toplam bütçe belirlendiği belirtildi.
IPARD II 3. başvuru çağrı döneminde 87 milyon avro hibe desteği verilecek çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme yatırımları için 12 Şubat - 15 Mart, 165 milyon avro hibe desteği verilecek olan tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar için başvuru tarihlerinin 1 Mart- 2 Nisan 2018 tarihleri arasında olduğu bildirildi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu