Bugün, 19 Mart 2024 Salı

İngiltere´de kazanıp Balıkesir´de yatırım yapıyor

İngiltere´de kazanıp Balıkesir´de yatırım yapıyor

İngiltere´nin Manchester City takımında forma giyen İlkay Gündoğan´ın yaklaşık 2 yıl önce 28 milyon lira vererek satın aldığı SGK binasının yerine ?Balıkesir Ticaret Merkezi? yapılacağı öğrenildi.


Tarihi Saat Kulesi ve Kuva-yi Milliye Müzesi yanında yer alan SGK´nın bir süre önce yeni hizmet binasına taşınması üzerine atıl kalan ve güvenlik çemberi içine alınan binanın yıkımına başlandı. Yıkımın ardından inşa edilecek ?Balıkesir Ticaret Merkezi?, modern bir alışveriş merkezi olarak hizmete sunulacak.
Gündoğan´ın babası İrfan Gündoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Balıkesir´e yakışır, kent estetiğine ve bölgenin tarihi dokusuna uygun bir proje planladıklarını söyledi.
Yıkım sürecinin SGK´nın yeni hizmet binasına aksamalı taşınması sebebiyle 2 yıl sonra başlanabildiğini hatırlatan Gündoğan, ?Bu süre yatırımcı olarak bizim kaybımız. Yıkım bittikten sonra planlanan 3-4 projeden birine karar vereceğiz ve inşaat başlayacaktır.? dedi.
Ticaret merkezinin üst katlarında ofis, alt katlarında alışveriş merkezi, bankalar, yeme ve içme alanlarının yer alacağını belirten Gündoğan, ?Yapının otopark sorunu olmaması için çaba sarf ediyoruz. Bizim için yerin altına kaç kat inebileceğimiz önemli. O da yıkım sonrası çıkacak raporlara göre netlik kazanacak. Yılbaşından önce 5 bin metrekarelik bu alana ilk kazmayı vurmak istiyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli