Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İnek hırsızları jandarmadan kaçamadı

İnek hırsızları jandarmadan kaçamadı

Balıkesirde yolcu minibüsüyle köylerden inek çalan hırsızlık şebekesi jandarmadan kaçamadı. Edinilen bilgiye göre, köylerden yolcu minibüsü ile 7 adet büyükbaş hayvan çalındığı şikayetinde bulunan köylüler jandarmaya ihbarda bulundu.

Balıkesir`de yolcu minibüsüyle köylerden inek çalan hırsızlık şebekesi jandarmadan kaçamadı.
Edinilen bilgiye göre, köylerden yolcu minibüsü ile 7 adet büyükbaş hayvan çalındığı şikayetinde bulunan köylüler jandarmaya ihbarda bulundu.
Vatandaşların verdiği plaka ve araç modelinden hareket eden jandarma ekipleri, hırsızların Balya ilçesine bağlı Ilıca beldesinden 2 büyükbaş hayvan çaldıktan sonra aynı yol güzergahında ki köylere de dadandıklarını tespit etti. Minibüslü şebeke üyelerinden iki şüphelinin köyleri keşfe çıkıp ahırları inceledikleri, daha sonra minibüse bilgi verdikleri anlaşıldı. Kılavuzların bilgileriyle harekete geçen minibüsteki şahısların arka koltukları sökülmüş minibüs ile büyükbaş hayvanları çaldıkları ileri sürüldü.
Balya İlçe Jandarma Komutanlığı`na bağlı 4 asayiş timi tarafından gerçekleştirilen operasyon ile ilçeye bağlı Değirmendere köy girişinde gözcülük yapan M.T ve Ö.D isimli hırsızlık şebekesinin iki üyesi kıskıvrak yakalandı. 
Yapılan soruşturmada, içerisinde 2 büyükbaş hayvanın bulunduğu minibüs ormanlık alanda ele geçirilirken, jandarma ekipleri kayıp olan diğer 5 büyükbaş hayvanının bulunması için çalışma başlattı.
Operasyon sırasında kaçan H.G. isimli şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken, Balıkesir`de adli makamlara teslim edilen M.T. ve Ö.D. isimli şüpheliler savcılık ifadelerinin ardından haklarında `denetimli serbestlik` kararı verilerek salıverildi. 
Çalınan ineklerin taşındığı 10 EH 769 plakalı Peugeot marka minibüse el konulurken olayla ile ilgili soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı