Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İmam Hatip Lisesine kayıtlar başladı

İmam Hatip Lisesine kayıtlar başladı

Erdek İmam Hatip Lisesi yeni adresinde öğrencilere hizmet ver-meye hazırlanıyor.

Erdek İmam Hatip Lisesi yeni adresinde öğrencilere hizmet ver-meye hazırlanıyor.
Erdek Atatürk İlkokulu eski binasında 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılına merhaba diyecek olan İmam Hatip Lisesi`nin öğrenci kayıtlarının başladığı, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Cumhuriyet Alanına asılan afişlerle duyuruluyor.
Erdek`te 2012/2013 yılı eğitim-döneminde eğitim verecek olan İmam Hatip Lisesi`ne öğrenci kayıtlarına başlandı.
Erdek`te faaliyet gösteren Erdek Lisesi, Erdek Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi`nin ardından lise dengi öğrenim kurumu olarak dördüncüsü, İmam Hatip Lisesi açılıyor.
Erdek İmam Hatip Lisesi binası olarak yıllardır kullanılmayan atıl durumda bırakılan Atatürk İlköğretim Okul binası kullanılacak.
Bilindiği gibi; Erdek`te İmam Hatip Lisesi olarak kullanılacak binanın, Atatürk İlköğretim Okulu eski binasının kullanılması önerisini, Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğü Balıkesir İl Genel Meclisine sundu.
Balıkesir İl Genel Meclisinin toplantısında, görüşülen teklife il genel meclisinde görev yapan AK Parti, CHP, MHP ve Demokrat Partili il genel meclis üyelerinin tamamının oylarıyla kabul edilip, tarihi binanın İmam Hatip Lisesi olarak kullanılması oy birliğiyle kabul edildi.
Balıkesir İl Genel meclisinde alınan bu kararı takiben, Balıkesir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, geçtiğimiz aylarda geldiği ilçemizde, okul binasında incelemede bulunup, binada yapılması gereken tadilat teklifini il genel meclisine sunmuş ve bu teklifte toplantıda kabul edilmişti.
Erdek İmam Hatip Lisesi`nde başlayan öğrenci kayıtları hakkında konuşan Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, "Biz öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak onları, bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen kişiler olarak yetiştirmek, 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak hayata hazırlamak için Erdek`te hizmet veren eğitim kurumlarımıza İmam Hatip Lisesi`de eklenmiştir. Bu okulumuz 2012/2013 eğitim-öğretim döneminde hizmete giriyor. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ilçede yıllardır atıl durumda olan eski ilköğretim okul binası İHL olarak tahsis edilmiş olup, 2012-2013 yılı eğitim öğretim döneminden başlamak üzere faaliyetlerimizi yeni binamızda sürdüreceğiz. Okulumuzun ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli