Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İlköğretim Haftası kutlandı

İlköğretim Haftası kutlandı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan: "Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür"

"İlköğretim Haftası", Erdek´te de törenle kutlandı. Atatürk İlkokulu tarafından hazırlanıp okulun konferans salonunda gerçekleşen törene Kaymakam İsmail Karadaş, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Alper Yeniel, Millî Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Emniyet Müdürü Erol Acar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Murat Sever ve partinin Gençlik Kolları Başkanı Koray Çapacı da katıldı.
Okulun öğretmenlerinden Gülcan Kırgül´ün konuşmasının ardından okul müdürü Özgür Koçak, düşüncelerini açıkladı. Koçak, insanda var olan akıl ve zekânın okullar tarafından geliştirilebildiğine dikkati çekerken, "Okullar, eğitim-öğretim yuvalarıdır. İnsanın yetiştirildiği yerlerdir. Eğitim, toplumlar için vazgeçilmez bir hizmettir. Eğitim verilmeyen toplumlar gelişemez, uygarlaşamaz, ayakta kalamaz" dedi. Ardından söz verilen İlçe Millî Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, ülkemizi, Atatürk´ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmanın yolunun kaliteli bir eğitim-öğretimden geçtiğini vurgularken, şunları söyledi:
"En pahalı yatırım, insana yapılan yatırımdır. İnsan, diğer canlılar gibi dünyaya bazı bilgilerle donanımlı olarak gelmez.
Eğitime ve öğretime ihtiyacı vardır. Bu faaliyet, bir yaşam boyu sürse de insanın özellikle çocukluk dönemi, alacağı eğitim ve öğretim açısından en kritik aşamadır. Hayata kişisel, sosyal, zihinsel ve manevi anlamda iyi yetişmiş bireyler kazandırmak için çocukluk döneminin iyi değerlendirilmesi ve bu dönemde gerçekleştirilecek eğitimin, çocuğun ilgi, yetenek ve algısına uygun olması gerekir. Bir toplumda çocuğa gösterilen ilgi ve sevgi, gelişmişlik göstergesidir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler, bu nedenle bütçelerinden en büyük payı eğitime ayırmaktadırlar. Bilgi ve teknoloji hızla değişmektedir. Bu durum, en gelişmiş toplumları bile çağın getirdiği yeniliklere ayak uydurmaya ve sürekli değişime zorlamaktadır. Bilgiye ulaşmak için ise modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlar, okullardır. Okullarımızın amacı bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve bunları insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli nesiller oluşturmaktır. Çocuklarımızı, uygarlığın yetişkin birer üyesi yapmak, araştıran ve sorgulayan, kendi kendine karar verebilen, kararlarının sorumluluğunu taşıyan, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi durumuna getiren, eleştirmekle kalmayıp çözüm üreten bir nesil olarak yetiştirmek temel görevimizdir."
Ceylan, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin eğitimli insan sayısıyla ölçüldüğüne dikkati çekti.
Öğrencilerin çeşitli şiirler okudukları program, halk oyunları gösterisi sunulup üst sıf öğrencilerinin, ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine çiçek vermesiyle sona erdi.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli