Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İlk turizm kafilesi İlçemizde

İlk turizm kafilesi İlçemizde

Türkiye Ulusal Kamp ve Karaman Federasyonu üyesi Bursa Kamp ve Karavan Derneği üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile özel bir gezi düzenledi.

Türkiye Ulusal Kamp ve Karaman Federasyonu üyesi Bursa Kamp ve Karavan Derneği üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile özel bir gezi düzenledi.
Bursa Kamp ve Karavan Derneği üyelerinden, Erdek`te ikamet eden Ayhan Kalemköy`ün öncülüğünde ilçeye gelen karavancılar kaldıkları 3 gün boyunca eşsiz tatil beldesinde kendileriyle yeteri kadar ilgilenilmediklerinden şikayetciydiler.
Sadece Erdek`te değil tüm Türkiye`de karavan turizmine yeteri kadar ilgi gösterilmediğine dikkat çeken dernek üyeleri, dünyadaki karavan kulüpleri ile Türkiye`deki karavan kulüplerinin sayısal farklılıklarındaki uçurumun ülke anlamında katma değer olarak kaybedilen dövizin küçümsenmeyerek rakamlara ulaştığını anlattılar.
Türkiye`de Ulusal turizm`in rotasını otel sahiplerinin belirlediğini, bununda uçakla gelen turistlere hitap edilmesinden dolayı piyasa ekonomisine nüfus etmediği belirtildi. 
Oysa karavan turizmindeki katma değerin konaklanan yerleşim alanlarında hem otel turistinden çok daha fazla harca yaptığı, hem de bölge esnafının her noktasına nüfus eden dağılım pastası ile tercih edilen alternatif turizm çeşitliliği olduğu dile getirildi.    
Karavancılar aynı zamanda çevreci kimlikleri ile kamp alanları ve çevrelerinde son derece titiz davranırken, tatil beldelerine yatla gelen turistlerin suyunu, elektriğini tükettikleri kentlere sadece çöplerini bıraktıkları hatırlatıldı.
Karayollarında kendilerine ait bir yönetmelik bulunmadığı için zaman zaman büyük sorunlar yaşadıklarını kaydeden karavancılar, bürokraside bir çok kurumun kendilerini demokratik kitle örgütü kategorisinde görmedikleri için taleplerini anlatma noktasında randevu dahi alamamaktan yakındılar.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı kapsamındaki geziyle geldikleri Erdek`te 3 akşamlık programlarında Erdek Çuğra Bölgesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı`na ait arsa üzerinde konakladıklarını açıklayan karavan tatilci gurubu üyeleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı`na bağlı görevlilerin kendilerine gösterdikleri konukseverlikten övgüyle bahsederken, belediye başkanının duyarsız kaldığını iddia ederek ilçeden buruk ayrıldıklarını anlattılar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli