Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İlk kümelenme Marangozlar Sitesi ile başlıyor

İlk kümelenme Marangozlar Sitesi ile başlıyor

Güney Marmara Gıda Kümelenmesi projesi kapsamında kurulan Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği tarafından çalıştay düzenlendi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) öncülüğünde, Balıkesir ve Çanakkale Sanayi-Ticaret Odalarının iştirakçi olduğu ?Güney Marmara Gıda Kümelenmesi? projesi kapsamında kurulan Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği tarafından çalıştay düzenlendi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´unda katıldığı GMKA Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya Portekiz´den İnovCluster Gıda Kümesi yöneticileri de geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan çalıştayın açılış konuşmasını GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek yaptı. GMKA kuruluş amacı ve Gıda Kümesi çalışmaları hakkında bilgiler veren Özek, ardından, Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özdamar söz aldı.
Kümelenme çalışmaları hakkında bilgi veren Özdamar, üretimde kümelenme faaliyetleri ile ekonomiye katkı hakkında konuştu. Daha sonra IvonCluster Gıda Kümesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Luis Pinto de Andrade söz alarak yapılan ortak çalışmalar hakkında bilgiler sundu. Andrade, Balıkesir´in ciddi bir gıda endüstrisi potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Güney Marmara Gıda Kümesi ile işbirliğinin rekabet gücünü arttıracağını belirtti.
Çalıştay´da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´da bir konuşma yaparak, Organize Sanayi Bölgesinde marangozların kümelenmeye örnek olacağını belirtti.
Başkan Uğur´un ardından Vali Ersin Yazıcı´da bir konuşma yaparak katılımcılara Balıkesir hakkında bilgiler sundu. Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, GMKA Genel Sekreteri Kasım Özek ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler tarafından Portekizli misafirlere hediyeler verildi. Hatıra fotoğrafının çektirilmesi ardından çalıştaya devam edildi. Çalıştaya ilçe belediye başkanları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile işadamları katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli