Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

İlimiz Valisi Yazıcı, ?Turizm Haftası? etkinliklerine katıldı

İlimiz Valisi Yazıcı, ?Turizm Haftası? etkinliklerine katıldı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 41. Turizm Haftası´nın kutlama etkinliklerine katıldı.

Toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak, turizm bilincini oluşturmak, halkın turizm hareketlerine etkin katılımını sağlamak ve iç turizmi canlandırmak amacıyla her yıl ülke genelinde 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Balıkesir´de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Burhaniye Dutluca Mahallesinde yapılan programa Vali Ersin Yazıcı´nın yanı sıra Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Havran Kaymakamı Ahmet Türköz, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, turizm sektörünün temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ve Vali Ersin Yazıcı yaptıkları konuşmalar ile Balıkesir ve özelde Burhaniye´nin tarihi ve turistik öneminden bahsettiler.
Programda bir konuşma yapan Vali Yazıcı, dünyada iletişim ve ulaşımın gelişmesiyle turizmin son derece önemli bir sektör haline geldiğini söyledi.
Balıkesir´in ticaret, sanayi ve tarım kenti olmasının yanında, turizm alanında da önemli zenginliklere sahip olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, Balıkesir´in binlerce yıllık medeniyetlere beşiklik etmiş Açık Hava Müzesi olduğunu söyledi.
İlimiz turizminin her bir çeşidinin ayrı ayrı ilgi ve alakayla daha da ileri bir noktaya geleceğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Balıkesir´in görülmeye değer muhteşem şelaleleri, yeşilin farklı tonlarını sunan Kaz Dağları ve her biri saklı birer hazine olan ormanları, keşfetmek ve unutulmaz bir deneyim yaşatmak için hazır. Balıkesir her mevsim bir başka güzellik sergiler. Kışın beyaz örtülere bürünen doğa, baharda ve yazda çiçeklerle donanır. Kültürel birikimi ile büyüleyici bir atmosfere sahip olan Balıkesir her mevsim görülmeye değer. Farklı bitkileri ile gastronomi meraklıları için de heyecan verici bir destinasyondur. Deniz ve güneşin muhteşem dansından biraz uzaklaşmak isterseniz, Balıkesir, kitap olup tüm güzelliklerini anlatmaya hazır. Üzerinde yaşadığımız bu hazinenin bir kere daha farkına varmak, bu hazineye hak ettiği değeri vermek ve bu değeri turizm aracılığıyla dünya ile paylaşmak için tüm Balıkesir sevdalılarını, ilde faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerimizi turizme katkıda bulunmaya ve bu şehir için çalışmaya davet ediyorum." diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu