Bugün, 19 Mart 2024 Salı

İlhan Mahallesi´nden midye çiftliğine tepki

İlhan Mahallesi´nden midye çiftliğine tepki

Yarın mahallede eylem var

Erdek´e bağlı eski köy, yeni mahalle İlhan´daki bir koyda kurulma aşamasında bulunan midye çiftliği, geniş katılımlı bir eylemle protesto edilecek.
Konuyla ilgili olarak gazetemizi ziyaret edip, 24 Ağustos 2016 Çarşamba günü, saat 12.00´de gerçekleştirecekleri eylem ile ilgili bilgi veren İlhan Mahallesi Muhtarı Serdar Alakuş, şunları söyledi:
"Bandırma´da bulunan ´Banbido´ isimli kuruluş, mahallemizin en büyük ve güzel koyu olan BÜYÜKOVA´ya midye çiftliği kurmaya çalışıyor. Daha sonra da, Doğan Mahallesi´ne midye çiftliği kurmayı planlıyorlar. Yine, Narlı Mahallesi´nde, ´Nora´ isimli şirkete ait olup, biri kurulan, diğeri kurulma aşamasında bulunan iki midye çiftliği var. Ayrıca, Kapıdağ bölgesinde, Ocaklar-Turan mahalleleri arasında, turizmin yoğunlaştığı en güzel koylarda, sekiz midye çiftliği kurulmak isteniyor. 

Biz, geçimimizin çok büyük bir bölümünü turizmden, sonra da balıkçılıktan sağlayan bir mahalleyiz. Bu nedenle, mahallemizin en güzel koyu olan Büyükova´da midye çiftliği istemiyoruz. Çarşamba günü, İlhan ve Büyükova halkı olarak gerçekleştireceğimiz büyük bir eylemle tepkimizi ortaya koyacağız. Bu eylemimize vatandaşlarımızın yanı sıra balıkçılarımız da katılacak."
Muhtar Alakuş, Erdek ve yöresinin yıllar önce "turizm bölgesi" ilan edildiğine dikkat çekerken, şu değerlendirmede bulundu:
"Bu çiftliklere Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü nedense izin veriyor. Ancak anlayamadığımız konu şu: Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu midye çiftliklerine nasıl onay veriyor? Turizm yöresinde, en güzel koylarda midye çiftliği olur mu? Bölgemizde turizmi bitirmek mi istiyorlar?" Haber : Önder Balıkçı



gürcan yayıkçı
24.08.2016 00:01:19
Erdek zaten sayılı koyları olan bir ilçemiz. Buralarda midye çiftlikleri kurulmasına izin verenler bu çirkin görüntülerden bi haber olsa gerek. Her o kara lastikleri gördüğümde hepsini yakmak geliyor içimden.Biran evvel bu çiftliklerin acilen kaldırılması gerektiğine inanıyorum.

  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli