Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İl Hakem Kurulu Başkanı Durmaz:

İl Hakem Kurulu Başkanı Durmaz:

Balıkesir İl Futbol Hakem Kurulu Başkanı Gültekin Durmaz, Balıkesir bölgesi hakemliği şu anda çok iyi bir yerde.

Balıkesir İl Futbol Hakem Kurulu Başkanı Gültekin Durmaz, Balıkesir bölgesi hakemliği şu anda çok iyi bir yerde. En üst düzeyde bulunan bir İlker Meral'imiz ve altında Ahmet Ayaz kardeşimiz var. Ulusal ve bölgesel düzeyde yer alan arkadaşlarımız da bunları altında. Amacımız, bu sayıları daha da artırmaktır” dedi. Balıkesir ili hakemliğinin Türkiye ortalamasına göre iyi durumda bulunduğunu vurgulayan Durmaz, Ancak biz, bunları yeterli görmeyip daha da artırmamız gerektiğine inanıyoruz. İlker Meral'in yanına yeni arkadaşlarımızı çıkarabilirsek, il olarak kendimizi başarılı sayacağız. Tüm uğraşlarımız, üst klâsmanlar ve Süper Lig'de görev yapacak düzeyde yeni arkadaşlar hazırlamaktır” diye konuştu. Balıkesir genelinde 100 futbol hakemi bulunduğuna dikkati çeken Durmaz, şunları söyledi:
İl genelindeki bu 100 hakemimizden 32'si, klâsman gruplarında görev yapıyor. 60 gözlemcimiz var. Son olarak Merkez Hakem Kurulu'nun Balıkesir'de açtığı kursu 162 aday hakemimiz bitirdi. Bu arkadaşlarımızdan, belgelerini tamamlayıp koşullarını yerine getiren, sağlık raporu alıp atletik sınavlarda başarı sağlayan 110 aday hakem arkadaşımızla birlikte, böyle bir orduyla Balıkesir futboluna hizmet vermeye çalışıyoruz.”
Balıkesir'deki bayan hakem sayısının istedikleri oranda olmaması nedeniyle bu sayıyı artırmak amacında bulunduklarına işaret eden Balıkesir İl Futbol Hakem Kurulu Başkanı Gültekin Durmaz, şöyle konuştu:
Son kursumuzda 13 bayan hakemimiz de bizlere katıldı. Harb-İş bayan futbol takımındaki arkadaş larımız, yöneticileriyle, antrenörüyle bayan sporcuları teşvik ederek, bayan hakem sayımızın artmasını sağladılar. Bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz.”
Merkez Futbol Hakem Kurulu'nun, profesyonel hakem yetiştirme uygulamasına adım atmasını doğru bulduğunu vurgulayan Durmaz, Uzun yıllardır tartışılan bu konuyla ilgili çalışmaları Merkez Hakem Kurulu'muz, yaşama geçirdi. Olumlu olacağı kanısındayım” değerlendir mesinde bulundu. Durmaz, hakemlik konusunda akademik nitelikli okullar açılması konusuyla ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:
Merkez Hakem Kurulu, bunun paralelindeki bir konuda çalışmalar yapıyor. Anadolu Üniversitesi ile ortaklaşa bir program dahilinde hakem yetiştirme programları uygulayıp dersler veriyor. Bu programlara katılanların sınavlarını yaparak, bize aday hakem gönderiyor. Yani Futbol Federasyonu ile üniversite arasında bu konuda bir işbirliği gerçekleşiyor. Ancak bunun tam anlamıyla yeterli olduğu kanısında değilim. Çünkü, gençlerimizi bu üniversiteye yönlendirme konusunda zorluk çekiyoruz. Bununla birlikte Merkez Hakem Kurulu, illerde futbol aday hakem kursları açılması yönünde bir karar aldı. Önce kursa alıp hazırlayalım, daha sonra Anadolu Üniversitesi'ne, kursa gönderelim cihetine döndü. Şu andaki işleyişte üniversite ile işbirliği olayından, hakem girişi konusunda istenilen düzeyde başarı sağlanamadı.”
Bu arada, Balıkesir bölgesi hakem ve gözlemcilerinin nisan ayı semineri ise Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda, il eğitimcisi Selçuk Kaya tarafından verildi.
(Önder Balıkçı)



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli