Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İlgen Marmarabirlik Yönetiminde

İlgen Marmarabirlik Yönetiminde

Marmarabirlik mali genel kurulu, seçimli genel kurula dönüştü.

Marmarabirlik mali genel kurulu, seçimli genel kurula dönüştü.

Marmarabirlik'in 19 Nisan Cumartesi günü Bursa-Başköy Tesislerinde yapılan olağan mali genel kurulu, seçimli genel kurula dönüştü.

Hidamet Asa başkanlığında tek listeyle gidilen seçim sonucuyla, Marmarabirlik'te altı kişiden oluşan yönetime Erdek Delegesi Mustafa İlgen girdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca son yapılan değişikliklerle, dört kişiden oluşan yönetim kurulu üye sayısının altıya çıkması nedeniyle, yapılan olağanüstü seçimli genel kurulda, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyelerinden Mustafa İlgen, Marmarabirlik'in altı kişiden oluşan yönetim kurulu üyelerinden biri oldu.

Bilindiği gibi, 14 Ekim 2012 tarihinde gerçekleşen Marmarabirlik genel kurulunda Erdek dışarıda bırakılmış yerine Orhangazi delegesi girmişti.

Marmarabirlik yönetimi dışında bırakılan Erdek'in, aradan geçen 1,5 yıl sonra birlik yönetiminde yeniden temsil edilmesi sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.

Seçimde açılış konuşması yapan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, delegelere teşekkür etti.

8 kooperatifi bir bütün olarak düşündüklerini ifade eden Asa, hiçbir kooperatifinin dışlanmasının söz konusu olmadığını, ayrımcılık yapmadan yatırımların hızla devem edeceğini söyledi.

Divan başkanlığını Kahraman Koçer, başkan yardımcılığını Ergün Sürücü, katiplikleri de Namık Güven ile Ali Yıldız'ın yaptığı genel kurulda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra seçime geçildi. Seçimlerde yönetim kurulu için 254 delege oy kullandı.

İradesini ortaya koyan delegeler, yönetim kuruluna Hidamet Asa (İznik), Şevket Karagöz (Mudanya), Mustafa İlgen (Erdek), Kemal Dinç (Mürefte), Osman Bostancı (Yüksek Öğretim Kotasından), Enis Edin (Yüksek Öğretim Kotasından) seçti.

Yönetim Kurulu Yedek Üye Aday Listesi ise şu isimlerden oluştu: Yakup Sevinç (İznik), Ali Yıldız (Mudanya), Namık Güven (Erdek), Kahraman Koçer (Mürefte), Ömer Küçük (Yüksek Öğretim Kotasından), Hakkı Zakir İpek (Yüksek Öğretim kotasından).



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli