Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İlgen ailesinin acı günü

İlgen ailesinin acı günü

Cumhurbaşkanı, cenaze törenine katılmak için Erdek´e geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kız kardeşi Vesile Erdoğan İlgen´in eşi Ziya İlgen ile Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İlgen´in annesi Zümriye İlgen uzun süreden bu yana tedavi gördüğü Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde Cuma günü sabaha karşı çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etti.
Zümriye İlgen´in naşının getirildiği Hacı Ömer Camii (Çarşı Camii)´sinde Cuma Namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Erdek İlçe Mezarlığı´nda toprağa verildi.
Cumhurbaşkanı, cenaze törenine katılmak için Erdek´e geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kız kardeşi Vesile Erdoğan´ın eşi Ziya İlgen´in annesi Zümriye İlgen´in cenaze törenine katılmak üzere Cuma günü helikopterle Erdek´e geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı taşıyan helikopter Erdek Feribot İskelesine inerken, Erdoğan´ı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı karşıladı.
Erdoğan ve beraberindekiler, önce İlgen ailesini evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Erdek Çarşı Camisi´ne geçti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı sonrası tabutun başında yaptığı konuşmada, müminler olarak kendilerine düşenin, ebedi hayata uğurlanan yakınları için iyi şahadette bulunmak olduğunu söyledi. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hep birlikte az önce bu görevi yerine getirmiş olduk. Allah sizlerden de razı olsun. Rabbim iki hanım ve bir tane beyefendimizin (camide aynı anda üç cenaze kaldırıyordu) makamlarını Ali eylesin. Cenneti ile cemali ile müşerref kılsın. Ben gerçekten hem dünürümüz olan Zümriye annemizi iyi tanırım, iyi bilirim. Gerçekten adeta salihat-ı nisvandan bir hanımefendiydi. Zaten gönül kırmak onun yaşantısında söz konusu değildi. Diğer kardeşlerimizin de aynı noktada olduğuna bu şahadetle ben de inanıyorum. Bütün temennimiz, sevgili peygamberimizin Divan-ı Hamd ismiyle müsemma sancağı altında toplanmaktır. Ama görülen şu ki ölüm bizler için en büyük vaizdir, vaazdır. Buradan nasibimizi almak çok çok önemli. Geldik gidiyoruz. Eee ne olacak gideceğimiz yer belli. Topraktan geldik toprağa dönüyoruz. Şunu bilmemiz lazım ki biraz sonra toprağa defnedeceğimiz bu kardeşlerimizden cismen kopuyoruz. Ama ruhen kopmuyoruz. Yine beraberiz. Rabbim inşallah sizlerin de dualarıyla taksiratlarına hasenata tebliğ etsin. Ben annem vefat ettikten sonra Zümriye teyzeme, ?Annem´ derdim. Çünkü onda da o halet-i ruhiyeyi görürdüm. Adeta annem gibi sevdiğim, saygı duyduğum birisiydi. Ben üç kardeşimize de hakkınızı helal etmenizi istiyorum."
Cemaatten helallik aldıktan Erdoğan, "Rabbim bu temennilerimizi kabul etsin? diyerek konuşmasını tamamladı. Erdoğan, daha sonra Zümriye İlgen´in tabutunu bir süre taşıdı.
Zümriye İlgen´in cenazesi daha sonra Erdek İlçe Mezarlığı´nda toprağa verildi.
Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, TBMM Başkanlık Divan üyesi ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, milli eski futbolcu Rıdvan Dilmen, İlgen ailesi, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.
Haber : Taygun Ertan-Tufan Dalgıç



Anahtar Kelimeler: İlgen ailesinin günü
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false