Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

İletişim öğrencileri Ankara´da buluştu

İletişim öğrencileri Ankara´da buluştu

T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ev sahipliğinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakülteleri öğrenci ve akademisyenlerinin katılımıyla ?Genç İletişimciler Buluşması

T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ev sahipliğinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakülteleri öğrenci ve akademisyenlerinin katılımıyla ?Genç İletişimciler Buluşması? serisinin ilki gerçekleştirildi.
İlk olarak BYEGM´yi ziyaret eden genç iletişimciler Genel Müdür Yardımcısı Gözdenur Kirişçioğlu´ndan geçmişten günümüze BYEGM´nin faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Programa katılan öğrenci ve akademisyenlere hitap eden Basın Yayın Dairesi Başkanı Musa Özdemir´in haber ve metin analizi konularında yaptığı bilgilendirmenin ardından BYEGM´de iletişim fakültesi mezunları için kariyer imkânları hakkında sunum gerçekleştirildi.
BYEGM´nin ardından Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ziyaretinde bulunan genç iletişimciler, Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Sabiha Akdemir ve Medya Eğitim Koordinatörü Abdurrahman Çakır´ın sunumuyla TRT ve kamu yayıncılığı hakkında bilgi edindiler. Soru-cevap bölümüyle devam eden toplantıda öğrencilerden gelen sorular doğrultusunda kurumdaki staj ve kariyer imkânları anlatıldı. Genç iletişimciler, sunumun ardından TRT´nin haber dairesi, reji odası ve haber stüdyosu gibi farklı çalışma alanlarını gözlemleme fırsatı buldu. TRT programı, TRT Yayıncılık Müzesi ziyareti ile sona erdi.
Programın ikinci günü, Ankara´nın tarihi Hamamönü semtinin gezilmesiyle başladı. Gezinin ardından Anadolu Ajansı (AA) ziyaret edildi. Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireççi ve Kurumsal İletişim Uzmanı Ömer Faruk Yılmaz´ın katılımıyla AA´nın faaliyet ve 100.yıl hedeflerini içeren bir sunum yapıldı ve ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Genç İletişimciler Buluşması-I, AA ziyaretinin ardından sona erdi.
25-26 Kasım 2015 tarihlerinde Ankara´da düzenlenen buluşma kapsamında katılımcılara İletişim Fakültelerinde verilen akademik eğitime destek olarak mesleki vizyon kazandırmak olduğu açıklandı.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli