Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İlçemizin en eski eczacısı Nedim Önkal...

İlçemizin en eski eczacısı Nedim Önkal...

Erdek'in, hatta Bandırma ve yöresinin en eski eczacıları arasında başlarda yer alıyor, Nedim Önkal. 12.04.1942 tarihinde, Ankara'da doğan Önkal'ın anne ve babası İstanbullu.

Erdek’in, hatta Bandırma ve yöresinin en eski eczacıları arasında başlarda yer alıyor, Nedim Önkal.
12.04.1942 tarihinde, Ankara’da doğan Önkal’ın anne ve babası İstanbullu.
1967 yılında, İstanbul Eczacılık Fakültesi’ni bitiren Önkal, 1970 yılından beri Erdek’te, “Yeni Eczane”yi işleterek, ilçenin sağlık sektörüne hizmet veriyor.
47 yıllık meslek yaşamı bulunan Önkal’a göre vatandaşlarımız, sağlıklarına, eski yıllara göre biraz daha özen gösteriyorlar. Devletin, vatandaşların ilaç ücretlerini, ilacın eşdeğer en ucuzunu baz alarak ödediğini belirten Önkal, “Ayrıca devlet, bazı ilaçların paralarını ise hiç ödemiyor. Bunlar arasında kadın doğum ilaçları ve vitaminleri sayabilirim” diyor. Son yıllarda ilaç fiyatlarının ucuzlaması nedeniyle eczacıların kâr oranlarının oldukça düştüğünü vurgulayan Nedim Önkal, vatandaşların, antibiyotik kullanım alışkanlıklarının sürmesine karşın son dönemlerde aşıların, bu kullanımı biraz düşürdüğüne dikkati çekiyor.
Bir yakınının tavsiyesine uyarak girdiği mesleğini sevdiğine ve eşinin de eczacı olduğuna işaret eden Önkal, 2012 yılında, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kendisine verilen plâketi de gurur kaynağı olarak eczanesinde bulunduruyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli