Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

İlçemizde sel zararlarına son

İlçemizde sel zararlarına son

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinin son durağı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüydü. Aysan, burada yetkililer ile yaptığı görüşmede, ilçemizde her yağmur sonrasında su taşkınları yaşanması so

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinin son durağı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü`ydü. Aysan, burada yetkililer ile yaptığı görüşmede, ilçemizde her yağmur sonrasında su taşkınları yaşanması sonucu çevredeki yerleşim birimlerinde ortaya çıkan zararları dile getirerek, önlem alınmasını istedi.
Aysan`ın, yetkililerle yaptığı görüşmeler sırasında isteklerinin dikkate alınması sonucunda Toma, Değirmenler, Fındıklı, Katıkerman, Aynana, Gedeve, Alişan ve Çeltikçi derelerinin yataklarının temizleme ve genişletilme çalışmaları,  Erdek Belediye Başkanlığı gözetiminde Devlet Su İşleri tarafından yapılacak. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan,  yaptığı açıklamada, "Belediyenin kendi imkanları ile dere yatakları dört kez temizlettirmemize rağmen, dere yataklarının daralmış olması, ağaç ve bitkilerin kanalları tıkaması, dağdan gelen çamurların dere yataklarında birikmesi nedeniyle derelerin denize akmaları engelleniyor ve civarında bulunan yerleşim ve tarım alanları sular altında kalıyordu.
Böylece Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız temaslar sonucunda, bu sorunu çözmüş olacağız. Birkaç gün içinde ıslah çalışmalarımız başlayıp, tüm dereler, kaynaktan başlanarak denize kadar temizlenip yatakları genişletilecek. Ardından gereken noktalara betonlama işlemleri yapılacak. Artık Erdek`te selden kimse mağdur olmayacak." dedi.
Ankara gezisine Ertek de katıldı
Aysan`ın Ankara ziyaretine AK Parti İlçe Başkanı Ali Ertek de katıldı. Aysan ve Ertek, ziyaretlerinin ardından AK Parti Genel Merkezi`nde, Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur`u makamında ziyaret ederek, bir süre düşünce alışverişinde bulundular. Uğur`a Erdek`e ve kendisine gösterdiği yakın ilgi ve destek için teşekkür eden Aysan, "Ayrıca, Ankara ziyaretim sırasında beni hiç yalnız bırakmayan, İller Bankası ve İçişleri Bakanlığı`nda ki görüşmelerim sırasında yanımda bulunan değerli milletvekilimiz Cemal Öztaylan`a da teşekkürü bir borç biliyorum." dedi.
Öte yandan, Aysan , Öztaylan, ve Ertek Balıkesir`in diğer milletvekilleri Ali Osman Sali, İsmail Özgün ve Ayşe Akbaş`ı da, TBMM`deki makam odalarında ziyaret ettiler. 
Haber Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı