Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

İlçemiz hacı aday sayısı: 17

İlçemiz hacı aday sayısı: 17

Erdekten kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının isimleri belli oldu, en çok hacı adayı 10 kişiyle Karşıyaka Beldesi.

Erdek`ten kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının isimleri belli oldu, en çok hacı adayı 10 kişiyle Karşıyaka Beldesi.
İlçemizden başvuran 153 kişi arasından kura ile belirlenen hacı adaylarından kurayı kazanan 17 kişi kutsal topraklara gitmek için hazırlıklara başladı.
Erdek İlçe Müftülüğü`nden alınan bilgiye göre, ilçemizden bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı aday sayısının 17 olduğu, sadece Karşıyaka Beldesi`nden 10 kişinin kutsal topraklara gitmeyi Ankara`da gerçekleştirilen kura neticesi kazandığı öğrenildi.
Erdek Müftüsü V. Vehbi Bardakçı, Diyanet İşlerinin organizasyonuyla hacca gidecek hacı aday sayısının 5, özel firmalarla gidecek hacı adayının ise 12 olduğunu, din görevlisi olarak ta İmam Yücel Yılmaz`ın kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına eşlik edeceğini kaydetti.
Diyanetin öncülüğünde gidecek hacı adaylarının Ekim ayı sonunda yola çıkacağı belirtilirken, Erdek merkez, belde ve köylerden kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının isimleri ise şunlar:
Diyanet İşleri öncülüğünde gidecek hacı adayları: Abdullah ve Esme Reçber (Erdek), İsmet Türkoğlu (Ocaklar Beld.), Hediye Soner (Ocaklar Beld.)Erol Anter (Narlı Köyü).
Özel şirketler aracılığı ile gidecek hacı adayları: Haluk-Pervin Cevizoğlu (Erdek), Fevzi-Ayşe Kahya (Karşıyaka Beld.), Hasan-Mukadder Bölükbaşı (K.yaka Beld.), Hüseyin-Ayşe Telemeci (K.yaka Beld.), Mümin-Fatma Bıyıklı (K.yaka Beld.), Recep-Gülsüm Aydoğan (K.yaka Beld.).

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli